30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Balon de oxigen pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul gazelor naturale

Alte Știri

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale. Cea mai importantă prevedere a acestuia se referă la prorogarea termenului, extinderea calendarului şi menţinerea coşului pentru gaze naturale până în 2021. Termenul iniţial prevăzut de lege era 31 decembrie 2018.

Acest lucru se traduce, în principal, prin amânarea creşterii preţului la gaze, o măsură care este ca un adevărat balon de oxigen pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul gazelor naturale, dar şi pentru agenţii economici cărora preţul gazelor le influenţează profund costurile. Preţul gazelor a crescut continuu, iar populaţia avea din ce în ce mai mari dificultăţi să suporte tarifele. Prin acest act normativ, operatorii sunt obligaţi şi să îşi publice toate costurile, care vor putea fi analizate de toţi consumatorii din România.

,,Aceasta nu este singura măsură cu impact social luată de Guvernul condus de către Victor Ponta. Să ne amintim şi de reducerea TVA la pâine (care a dus şi la o scădere a evaziunii fiscale), de reducerea cu 5% a CAS la angajator (care va stimula crearea de noi locuri de muncă), dar şi de amnistierea fiscală a mamelor şi pensionarilor cărora le-au fost calculate greşit drepturile.

Guvernul a împletit, astfel, decizii de stimulare a economiei cu măsuri de sprijinire a persoanelor vulnerabile. Este un mod de acţiune propriu pentru un partid social-democrat care crede în valorile unei economii funcţionale, dar în egală măsură şi în valorile umane şi în solidaritatea socială”, ne-a declarat Simona Bucura Oprescu privitor la modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale.

Ultimele Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă. Secretul pentru o vișinată aromată și...

Alte știri din aceeași categorie