16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

Cei mai tari asasini din zona Muscel!

Alte Știri

Dar, şi cele mai odioase crime rămase neelucidate!

De-a lungul timpului zona Muscel a ieşit în evidenţă prin crime oribile, ai căror autori au fost mai repede bestii, în trup omenesc. Pe lângă aceste monstruoase crime se mai aliniază altele, care nici până în prezent poliţiştii nu le-a aflat autorii. La ora actuală, dosarele zac în dulapuri, pline de praf. Din păcate acestea rămân în amintirea oamenilor, doar o scurtă perioadă de timp, după care se aşterne uitarea. Ce să înţelegem că există crime perfecte sau poliţişti neputincioşi? Iată care sunt crimele cu autori şi fără autori petrecute în zona Muscel în ultimii ani.

Taximetrist înjunghiat şi apoi ars de viu

– Pe 4 februarie 2012, două persoane s-au urcat într-un taxi din Câmpulung, cerându-i şoferului să-i ducă la Voina. Unul dintre criminali i-a înfipt un cuţit în spate taximetristului. Acesta a fost băgat în portbagajul maşinii sale şi dus în Pleşa, un sat din Bughea de Jos, unde maşina a fost incendiată. În urma necropsiei, s-a stabilit că Dumitru Gruianu, de 60 de ani, a primit 10 lovituri de cuţit, iar autopsia a arătat clar că era încă în viaţă când maşina a fost incendiată, în plămânii săi fiind găsite urme de monoxid de carbon. La opt luni de la comiterea crimei, după gratii au ajuns Vasilică Milea de 19 ani şi Valentin Popescu de 17 ani, ambii din Bughea de Jos.

Criminal pasional la numai 15 ani

– În loc să-şi trăiască adolescenţa, Andrei Grecu, un puşti de 15 ani din comuna Rucăr îşi va petrece următorii ani în închisoare pentru omor. Tânărul, încă un copil, a fost capabil de un gest care i-a îngrozit până şi pe medicii legişti. În februarie 2011, Andrei Grecu l-a bătut cu bestialitate, până l-a lăsat fără suflare, pe Ion Tiucă, de 67 de ani. Anchetatorii au stabilit că la mijloc a fost vorba de o crimă pasională, existând dovezi certe, confirmate şi de medicul legist, cum că între cei doi au existat relaţii sexuale. Se pare că, la un moment dat, bătrânul nu a mai fost de acord să continue o partidă de amor şi, într-un acces de furie, alimentată de consumul de alcool, băiatul de 15 ani l-a luat la bătaie. L-a lovit mai întâi cu un vătrai în cap, iar omul a încercat să fugă, pe jumătate dezbrăcat. În curte, s-a împiedicat şi băiatul a continuat să-l lovească, folosind o coadă de topor, până când l-a lăsat fără suflare. Deşi nu era decât un copil, Grecu îi mai şocase pe rucăreni cu cruzimea sa, după ce tăiase lăbuţele şi coada unui câine.

Lady Diana din penitenciar

– Lady Diana de după gratii sau Ingrid Costache. O femeie obişnuită, dar aprigă, care, până în anul 2000, s-a devotat trup şi suflet soţului, copiilor şi afacerii care îi asigura bunăstarea. O veste venită ca un trăsnet i-a distrus liniştea, a învolburat-o şi i-a întunecat complet minţile. A transformat-o într-o ucigaşă care şi-a pedepsit crunt bărbatul cu care locuia la Dragoslavele, despre care aflase că se iubeşte, deopotrivă, şi cu bărbaţi, şi cu femei. Mâna caldă de nevastă a răpus viaţa bărbatului infidel. Acum, criminala respiră aerul îmbâcsit al unei celule terne din puşcăria de femei Târgşor, unde judecătorii au aruncat-o pentru aproape un sfert de secol.

Părinţii şi-au înecat bebeluşul în Râuşor

– La începutul lunii septembrie, anul 2008 o tânără iresponsabilă, în vârstă de 16 ani, pe numele său, Ionela Badea, din comuna Poienarii de Muscel, satul Jugur, elevă ce avea, de circa un an şi jumătate, o relaţie cu un tânăr de 21 de ani, tot din Jugur, pe numele său Gabriel Ştefănescu a ales să scape într-un mod cumplit, de propriul copil. Tânăra împreună cu tatăl copilului i-au legat micuţului un bolovan de trup şi l-au aruncat în barajul Râuşor. Cei doi au ajuns după gratii.

Violatã şi omorîtã la 78 de ani!

– În noaptea de 19/20 martie 1998, o bãtrânã de 78 de ani, din Rucãr, a fost gãsitã fãrã suflare în propria locuinţã de o vecinã de-a sa. Maria Malancea locuia singurã. Nu fusese niciodatã cãsãtoritã şi nu avea copii. Maria era cunoscutã în sat ca o femeie priceputã în rãzboiul de ţesut. Fãcea tot felul de ţesãturi specifice gospodãriilor ţãrãneşti şi era apreciatã de toatã lumea. Din pãcate însã, Maria Malancea a sfîrşit groaznic. Anchetatorii care au sosit în dimineaţa zilei de 20 martie 1998 la locuinţa bãtrînei au gãsit-o pe aceasta întinsã pe pat, dezbrãcatã pânã la brâu, cu o pernã pe faţã şi plinã de vânãtãi pe tot corpul. În plus, camera în care dormea era într-o dezordine de nedescris, semn cã femeia s-a apãrat cât a putut. Autorul sau autorii, rãmaşi neidentificaţi, au bãtut-o pe victimã şi apoi au întreţinut cu ea relaţii sexuale. Potrivit anchetatorilor, se pare cã femeia a ţipat dupã ajutor, sperând cã cineva se aflã prin preajmã sã-i sarã în ajutor, motiv pentru care individul sau indivizii i-au pus o pernã pe gurã şi au ţinut-o apãsatã pânã cînd Maria Malancea nu a mai respirat. Se fac şi acum cercetãri pentru elucidarea cazului, însã ancheta merge destul de greoi, mai ales cã la noi în ţarã nu existã o bazã de date ADN care ar fi putut veni în ajutorul oamenilor legii. Nu se ştie dacã indivizii au avut şi intenţia de a o ucide pe bãtrânã sau doar de a o viola, cert este faptul cã, în urma autopsiei, s-a stabilit cã femeia a fost virginã!

Moartă în râpă

– Descoperire şocantã, pe 23 august 2000, în pãdurea de pe Dealul Mateiaş. Femeia găsită moartă avea multiple vânãtãi pe corp, semn cã a fost bãtutã, prezenta urme de înjunghiere şi avea gâtul rupt. S-a stabilit cã decedata se numea Elena Ene, 29 de ani, cu domiciliul în Muşãteşti. Ulterior, poliţiştii au aflat cã tânãra trãia în concubinaj cu un cioban din satul Piatra şi dispãruse de la domiciliu cu câteva sãptãmâni înainte de a fi gãsitã moartã. Iniţial, concubinul a crezut cã Elena a plecat la familia ei, aşa cum obişnuia, fapt pentru care nu s-a alarmat. Au fost audiaţi mai mulţi suspecţi şi se presupune cã femeia a fost omorâtã în timp ce mergea cu mâncare la bãrbatul sãu, care avea o stânã pe Mateiaş. Şi acest caz figureazã  pe lista anchetatorilor cu Autor Necunoscut.

Găsit mort în pârâu

– La sfârşitul anului 2009, Nicolae Drăgan de 22 de ani din Câmpulung a fost găsit mort într-un pârâu din Dragoslavele, după ce a fost dat dispărut. Varianta crimei a fost avansată de la bun început, de un prieten al victimei dar nici până acum dosarul nu a fost soluţionat.

Adulţii şi comportamentul criminal
Majoritatea crimelor comise de oamenii de rând au la bază un puternic instinct impulsiv – un moment de furie declanşat de o insultă, datorie financiară, dragoste sau sex. Mare parte sunt comise, susţin specialiştii, de oameni care tind să aibă un comportament nonconformist şi nealiniat normelor sociale, în majoritatea timpului, ceea ce ar putea explica violenţa extremă în momentele în care îşi pierd cumpătul.
În cele mai multe situaţii, o persoană care ucide nu are intenţia de a comite această acţiune, în cel puţin 20% din cazuri, acţionează pentru a se auto-apăra.
În alte situaţii, persoanele cu gânduri ucigaşe acţionează indirect, convingând sau aducându-şi victima în starea de a comite suicid.
Impulsul de a ucide, este, se pare, universal, însă motivele care îi conduc pe femei şi bărbaţi la comiterea acestui act sunt variate. În unele cazuri, crima este dictată de probleme psihice ale individului, în altele, motivul pare a fi nimic mai mult decât o dorinţă materială.

Adolescenţii şi comportamentul criminal
În toate teoriile şi speculaţiile referitoare la întrebarea “De ce comit copiii crime”, răspunsurile nu diferă cu mult faţă de motivele care îi îndeamnă pe adulţi către acest gest. Cu puţine excepţii, adolescenţii sunt suficient de capabili să înţeleagă că gestul lor este unul greşit.
La fel ca şi în cazul adulţilor, unii adolescenţi ucid deoarece suferă de agresivitate cronică şi nu îşi pot controla impulsivitatea în anumite momente. Alţii ucid ca răspuns la un istoric de ostilitate supracontrolată, alţii comit acest gest după perioadă în care sunt copleşiţi de sentimentul de victimizare şi resentimente, pentru alţii, crima este un răspuns la un factor traumatizant pe care nu îl mai pot tolera. În cazul adolescenţilor imaturi şi narcisişti, apare obsesia. Deprivaţi de dragoste sau recunoştinţă, se simt justificaţi să folosească violenţa.
Este cunoscut faptul că, adolescenţii au tendinţa de a adopta comportamente riscante.
Studiile demonstrează că adolescenţii nu au tendinţa de a se considera mai invulnerabili sau mai invincibili, comparabil cu adulţii, în schimb, sunt predispuşi spre a se comporta ca şi cum ar fi invincibili din cauza imaturităţii, impulsivităţii sau judecăţii greşite.
Lipsa experienţei şi a responsabilităţii, nepăsarea faţă de eventualele consecinţe, îi determină să se comporte indiferent şi să se implice în activităţi riscante.
 

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie