16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Bancnota pe care o aveți prin casă și valorează cât două mașini

Alte Știri

Bancnota pe care o aveți prin casă și valorează cât două mașini. Un astfel de exemplar se vinde în mediul online și cu 100.000 de lei. Iată despre ce bancnotă este vorba și care este motivul pentru care costă atât de mult, de fapt.

Colecționarii de bancnote vechi își freacă mâinile de bucurie atunci când găsesc o piesă valoroasă. Însă pe lângă pasiune, a colecționa bancnote poate însemna și obținerea de profit.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Bancnota pe care o aveți prin casă și valorează cât două mașini

Bancnotele au apărut în secolul al X-lea și au fost introduse de negustorii chinezi de ceai, care încheiau mari tranzacții cu bilete la ordin, cu scopul evitării transportului monedelor metalice.

În Europa, bancnotele erau la început note sau chitanțe de bancă ce dovedeau faptul că purtătorul bancnotei avea o anumită cantitate de bani în bancă.

De-a lungul secolelor, bancnotele și-au schimbat continuu forma și grafica, astfel că pe măsură ce banul de hârtie este mai vechi, acesta poate valora o întreagă avere.

Există însă și bancnote puse recent în circulație, dar retrase în cele din urmă, care pot reprezenta o adevărată comoară. Și în România găsim astfel de exemplare.

Unul dintre ele a fost scos la vânzare pe OLX cu nu mai puțin de 100.000 de lei. Și nu este vorba de vreo bancnotă emisă în ediție limitată, ci despre cea de 5.000 de lei cu chipul lui Lucian Blaga tipărit pe ea.

Este practic o banală bancnotă apărută în anii de după Revoluție. Dar ce o face atât de specilală încât proprietarul să ceară o sumă atât de mare?

Ei bine, acest bilet de bancă tipărit în 1998 face parte din seria P#107b și nu a fost niciodată pus în circulație, potrivit playtech.ro. Mai exact, proprietarul spune că bancnota este nou-nouță și că nu are nicio urmă de ”uzură fizică”.

Deși suma este una extrem de mare (aproximtiv 20.000 de euro), proprietarul speră să primească acești bani. Dacă știi că și tu ai în casă, uitat prin vreo carte, sau de ce nu, păstrată în colecția de bancnote, un astfel de exemplar, analizează-l cu atenție, întrucât s-ar putea să te îmbogățească peste noapte.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie