Bărbatul accidentat de autocamion, a decedat!
Bărbatul accidentat de autocamion, a decedat!

Bărbatul accidentat de autocamion, a decedat!

Vineri după amiază, la semafoarele din zona blocurilor Turn din Câmpulung s-a produs un grav accident rutier, în care n bărbat de 68 de ani din Câmpulung, a fost izbit, pe trecerea de pietoni de un autocamion.

Tudor A. de 68 de ani din Câmpulung, se afla la trecerea de pietoni de la Turn. Omul se pare că, a crezut că are timp sa traverseze, chiar dacă semaforul indica roşu pentru pietoni, astfel că s-a angajat în traversarea străzii.

Ghinionul l-a pândit pe Tudor A., astfel ca în acel moment şi autocamionul cu semiremorcă, condus de Ionuţ Mădălin B. 38 ani din Câmpulung, s-a pus în mişcare.

Pietonul s-a aflat într-unul dintre unghiurile moarte ale capului tractor, astfel că şoferul de 38 de ani, nu a realizat că un bărbat este pe trecerea pentru pietoni.

“Din primele verificări s-a stabilit că la intersecţia semaforizată de pe Bulevardul. I.C.Brătianu cu strada Colonel Stănescu, de pe raza municipiului Câmpulung Muscel, un bărbat de 68 de ani, din Câmpulung, care s-a angajat în traversarea străzii, a fost accidentat de un TIR, condus de un bărbat de 47 de ani, din acelaşi municipiu, pe direcţia Pitești spre Brașov.


Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut,”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Argeş.

Din primele informații de la fața locului, bărbatul s-a angajat în traversarea străzii, probabil fără să ia în calcul semafoarele din zonă.

“Autocamionul a stat la culoarea roșie a semaforului, iar când s-a făcut verde, șoferul a plecat de pe loc, atunci l-a acroșatpe pieton, care ar fi fost într-un unghi mort, zicea şoferul. Pietonul a fost tras pe trotuar de martori, pentru că rămăsese pe mijlocul străzii”, spune un martor.

Pietonul a fost accidentat grav la membrele inferioare, dar a suferit vătămări corporale și în zona capului și la membrele superioare.

Victima a fost preluată de cadrele SAJ și transportată de urgență la UPU din cadrul Spitalului Câmpulung pentru îngrijiri medicale de specialitate. De aici, pentru că starea victimei era una gravă, medicii au decis transferul său la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Argeş.

Se pare că, rana de la piciorul drept era foarte gravă, iar victima accidentului ar putea să rămână fără membrul inferior, spuneau iniţial cadrele sosite la faţa locului.

La locul accidentului, au asigurat zona, până la sosirea cadrelor Biroului Rutier Câmpulung, aflate în misiune, polițiștii Biroului Ordine Publică.

Cadrele de la Rutieră au demarat cercetările în acest caz, iar după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, au putut stabili cu exactitate ce anume s-a întâmplat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Iniţial, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, conform art. 196 din Codul Penal.

Pentru că victima, Tudor A. a decedat vineri la ora 19.45, încadrarea s-a schimbat, astfel ca acum de la vătămare corporala din culpă, s-a trecut la ucidere din culpă.

About The Author

Related posts