17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Băutura care este la mai mare căutare în România, a intrat sub restricții serioase. Amenzi uriașe

Alte Știri

Băutura care este la mai mare căutare în România, a intrat sub restricții serioase. Amenzi uriașe. Tinerii sub 18 ani nu vor mai putea cumpăra băuturi care au conținut ridicat de cofeină, taurină sau alte substanțe cu efect energizant.

Parlamentarii din mai multe comisii au dat undă verde proiectului care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor, iar legea a primit votul final.

CITEȘTE ȘI. Produsul din România care se vinde pe bani grei la străini. E la cea mai mare căutare peste hotare!

Inițiat în toamna acestui an, proiectul are la bază analize ale Institutului Național de Statistică. Acestea arată că 30% dintre adulți și 68% dintre adolescenți consumă băuturi cu efect energizant. Dintre adolescenții identificați de studiu, 18% sunt copii mai mici de zece ani.

Băutura care este la mai mare căutare în România, a intrat sub restricții serioase. Amenzi uriașe

👍Mă bucur că am adoptat, ieri, în Camera Deputaților, proiectul de lege care reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori și în instituţii de sănătate. Ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

👉Când am inițiat această lege, împreună cu Alfred Simonis, am făcut-o cu gândul la copii și din dorința de a-i proteja de pericolul la care sunt expuși consumând acest tip de băuturi toxice.

Amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei

❗️De reținut:
👉Sunt prevăzute amenzi de la 5.000 de lei la 20.000 de lei, pentru localurile care vor vinde minorilor energizante. Iar dacă repetă contravenţia, li se poate suspenda activitatea pe o perioadă de până la 30 de zile.

👉Sunt prevăzute amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei, dacă vânzarea sau/şi oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor au loc în unităţi de învăţământ. Sau în unităţi sanitare, ori în unităţi de ocrotire a oamenilor defavorizaţi.

CITEȘTE ȘI. Vom primi salariul în euro. De când se va aplica în România și cât va fi cel minim

🙏Mulțumesc părinților și cadrelor didactice care, în ciuda opoziției producătorilor, au contribuit la forma finală a legii și colegilor din PSD. Dar și celor de la alte partide care au înțeles importanța acesteia și au votat-o.

👉În continuare, lucrăm la alte legi importante, cum ar fi: interzicerea păcănelelor și comercializarea țigărilor electronice către minori, Liderul Grupului parlamentar #PSD, deputatul Ciprian Șerban

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie