25.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Berzele de la Schitu Goleşti şi-au făcut cuib la Est, nu la Vest!

Alte Știri

Ordinul ministrului Graţiela Leocadia Gavrilescu de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor nu a avut efectul scontat asupra berzei de la Schitu Goleşti. Probabil ministrul nu a luat seama vorbelor din bătrâni conform cărora barza se întoarce an de an, primăvara, la cuibul pe care şi l-a construit. Nu greşeşte niciodată. Ar mai fi o explicaţie pe care a dat-o şi proprietarul Corneliu Pârşan, “nu suntem în epoca de piatră”, astfel că şi berzele ar trebui să ia aminte de ce dispun miniştrii.
După sosirea berzelor, localnicii au început să urmărească modul în care acestea îşi vor reface cuibul. După doar două zile, berzele au găsit un loc în care au simţit că vor fi primite cu dragoste, la circa 100 de metri spre Est, pe un stâlp situat în faţa casei cu numărul 134. Proprietarul casei, este bucuros că berzele au ales să stea aici:” Au venit aici la mine. Nu mă deranjează, cum să mă deranjeze nişte păsări? Barza e o pasăre care nu îşi alege oricum locul unde să stea. Am privit ieri perechea de berze cum şi-au făcut cuibul. Au şi nume, Cornelia şi Cornel. Mă bucur că au ales casa mea. Oamenii de pe strada asta sunt şi ei bucuroşi. O să am grijă să nu le mai deranjeze nimeni acum…”, spune bărbatul.
Acesta se mai întreabă ce va zice ministrul care a semnat ordinul de această alegere a berzei şi totodată îi transmite că că ce se spune din bătrâni e lege nescrisă care trebuie respectată:“Cine credea că se duce barza unde vrea ministrul? Nimeni! Barza îşi alege locul aşa cum ştie ea. Barza aduce noroc casei unde îşi face cuib. Bătrânii ştiau ce spun, trebuie să luăm aminte la vorbele lor. Acum barza e agitată că trebuie să facă ouă, şi trebuia să aibă cuibul aşa cum l-a lăsat…”, mai spune acesta.

Ultimele Știri

Salt aproape mortal. A ajuns cu mașina în râpă după un accident rutier

Salt aproape mortal. A ajuns cu mașina în râpă după un accident rutier. Neacordarea de prioritate a stat de...

Alte știri din aceeași categorie