35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Bioterapeutul Djuna Davitasvili ne învaţă cum să ne detoxifiem organismul

Alte Știri

Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecătoare vom vorbi mai jos, ci vom reproduce – fără comentarii – o serie de sugestii şi reţete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afecţiuni ce macină astăzi lumea vie. Sunt, de fapt, reguli de viaţă general valabile, bazate exclusiv pe ceea ce ne oferă natura.
Alimentaţia stă la baza sănătăţii, prin modul în care ştim sau nu să o facem prin prisma raţiunii, şi nu doar a pornirilor instinctuale. Djuna identifică trei categorii mari de alimente, după cum urmează:
carne, peşte, zeama de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminţe), vinete.
verdeaţa, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grăsimi, ulei vegetal.
pâine, peşte, făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine.
Pentru curăţirea organismului de substanţele dăunătoare acestuia, introduse în corp prin alimentaţia curentă, trebuie să se ţină seama de câteva reguli uşor de respectat.
Categoria nr. 1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr. 3 – bazele. Nu se amestecă la aceeaşi masă alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3.
Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3.
Diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice trebuie să fie de minimum 3 ore. În curăţirea organismului, lactatele sunt excluse. Nu se bea apă în timpul mesei, ci abia la o oră după aceasta. Tot cu o oră mai târziu se pot consuma şi fructe, întrucat ele se digeră mai repede decât restul alimentelor. Pe lângă alimentele enumerate mai sus, dimineaţa si seara se consumă câte un căţel de usturoi. Curăţirea organismului se face, de preferinţă, în luna iunie.

 

Curăţirea limfei şi a sângelui

Dimineaţa, se beau 100 ml de apă rece, în care s-a dizolvat sare amară, atât cât să fie băubilă. Se prepară un suc din portocale (900 ml), grapefruit (900 ml) şi lămâie (200 ml). La o oră după ce s-a băut soluţia de sare amară, se beau 100 ml din sucul respectiv şi 100 ml de apă fiartă şi răcită. Apoi, aceeaşi cantitate (100 ml suc şi 100 ml apă răcită) se bea la fiecare jumătate de oră, până se termină cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul durează 3 zile, perioadă când nu se mănâncă şi nu se bea nimic altceva.
 

Curăţirea ficatului

Timp de 2 zile, se beau câte 5-6 pahare de suc de măr. În a treia zi, bolnavul se culcă la ora 19.00 pe partea dreaptă, cu o sursa de căldură (pernă electrică) sub ficat. Se prepară un amestec din 3 linguri de ulei de măsline şi 3 linguri zeamă de lămâie, care se bea din sfert în sfert de oră, pe durata a circa 2 ore. Cantitatea totală trebuie să fie de 300 ml ulei de măsline şi 300 ml zeamă de lămâie. A doua zi de dimineaţă se face clismă, care va elimina toate reziduurile de la ficat.
 

Curăţirea rinichilor (calculi renali)

Pe parcursul unei săptămâni, nu se mănâncă decât pepene verde cu pâine neagră. În ziua a şaptea, între orele 2 şi 3 (noaptea), se face o baie caldă, cu corpul cufundat în apă până la gât şi se mănâncă pepene verde rece. După circa o oră, vor fi eliminate pietrele. Eventual, procedura se repetă după două săptămâni.
 

Curăţirea articulaţiilor de săruri (spondiloză, artrită, poliartrită)

Se fierb 5 grame de  foi de dafin în 300 ml apă, timp de 5 minute, după care se ţin într-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se consumă lichidul, luându-se câte o linguriţă. Tratamentul durează 3 zile, însoţit de alimentaţie de regim, dar o singură dată pe an.

Boli de plămâni cum ar fi tuberculoză, bronşită etc.

Se face un amestec din 500 g miere de albine, 5 căpăţâni de usturoi, pisate şi 5 lămâi tocate în maşină, amestec care se lasă 7 zile la macerat. Se consumă câte 4 linguri, seara, înainte de culcare, înghiţindu-se foarte încet.
 

Hipertensiune

În fiecare dimineaţă se consumă o sfeclă roşie coaptă. Seara se mănâncă o salată făcută din sfeclă roşie crudă, usturoi şi  morcov ras stropite cu ulei.

 

 

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie