10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Biserica Ortodoxă Română vrea să interzică oficierea cununiilor religioase în zilele de sâmbătă

Alte Știri

Pe motiv că ortodocşii nu mai merg la biserici duminca, pentru că sunt obosiţi după petrecerile de sâmbătă noaptea, Biserica Ortodoxă Română ar putea interzice ca ceremoniile religioase să se facă Duminca.

Este normal să nu se mai oficieze cununia sâmbăta din considerentul că după slujba religioasă urmează o petrecere. Sâmbătă seara oamenii merg la petrecere, care se prelungeşte şi duminica. Lumea normală, care pretinde că este creştină, ar trebui să fie prezentă duminica la biserică. Din cauza acestor petreceri, de oboseală sau din alte motive, nu mai pot participa la slujba de duminică“, spun o parte din preoţi.

În plus, aceştia susţin că există o rânduială canonică veche a bisericii, în care este prevăzut ca slujbele religioase de cununie trebuie să se facă numai după Sfânta Liturghie, slujbă care se ţine duminica. “Biserica trebuie să-şi intre în drepturi. Aşa cum o lege trebuie respectată în stat, aşa trebuie respectată şi legea bisericească, care nu este de un an – doi, ci este de 2.000 de ani. Taina cununiei, aşa cum o cere Biserica, trebuie făcută din credinţă. Dacă unii o fac pentru fală şi dar, asta este treaba lor. Această obişnuinţă de a se face taina cununiei sâmbăta este o orânduială oarecum impusă de vremurile comuniste, care s-a perpetuat şi în zilele noastre“, spun mai marii Bisericii. Dacă Biserica Ortodoxă Română va da o dispoziţie în acest sens, persoanele care au rezervat restaurante pentru petreceri de nunţi pentru nopţile de sâmbătă spre duminică vor trebuie să le reprogrameze.

Preoţii vor oficia cununii doar în biserică

Anul trecut, Biserica Ortodoxă Română a luat o altă hotărâre drastică în ceea ce priveşte oficierea nunţilor şi a botezurilor, şi anume aceea ca ele să aibă loc doar în biserici, pentru a păstra sacralitatea tainelor religioase.Mai mult, Biserica a interzis aceste ceremonii în mânăstiri, din cauza codurilor vestimentare din aceste lăcaşuri, care nu pot fi respectate de nuntaşi.

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie