25.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

A.D.I SERVSAL a organizat cea de-a doua Tabără Media

Alte Știri

,,Sesiunea de Comunicare” din cadrul Taberei Media a fost moderată de directorul A.D.I SERVSAL, Gabriel Moiceanu care le-a mulţumit în deschidere prietenilor din mass-media judeţeană şi locală cât şi invitaţilor de la EcoRom, pentru participare şi sprijinul de care au dat dovadă de-a lungul timpului. A.D.I SERVSAL îşi doreşte ca pe viitor să se înfiinţeze asociaţii de dezvoltare pe domeniul serviciilor publice, pentru a putea atrage fonduri şi atinge parametrii, pe actele normative pe care România s-a angajat să ajungă la diferite nivele, vorbim aici de alimentarea cu apă, managementul deşeurilor şi alte domenii. ,,Ca să se ajungă aici este nevoie de dezvoltarea asociaţiilor intercomunitare, la rândul lor acestea au nevoie de un buget, ca să funcţioneze este nevoie de oameni specialişti. Cel mai important lucru la nivelul asociaţiei este necesară implementarea unui plan de management. În momentul în care ai stabilit aceste lucruri, faci paşi mari, pentru că ţi-ai planificat drumul pe care îl vei urma. A.D.I SERVSAL se ocupă cu monitorizarea instalaţiilor, facilităţilor, contracte de delegare aceste contracte fiind date în administrare de autorităţile publice şi noi ne asumăm responsabilităţile pentru ele. Întocmim rapoarte de monitorizare lunar, semestrial, anual, pentru depozit, colectare şi transport. Facem propuneri şi aducem soluţii pentru diferite cazuri, pentru eficientizarea costurilor care să fie suportabile pentru cetăţean. În egală măsură trebuie să atingem parametrii pentru acest proiect, deoarece în momentul în care am semnat contractul de finanţare, ne-am angajat la nişte indicatori, am luat nişte bani, şi obligatoriu trebuie să atingem nişte ţinte. Trebuie să fie funcţional depozitul, sistemul de management la nivelul judeţului. Suplimentar noi ne-am propus aceste campanii de informare şi conştientizare a populaţiei, pentru că dacă nu discutăm cu oamenii, cu autorităţile locale, nu avem o direcţie pe care trebuie să o ia deşeurile din Argeş, dacă nu avem o strategie pentru acest judeţ, nu putem să ne facem targetul în ceea ce ne-am propus. Pentru aceste campanii încheiem parteneriate, deoarece avem nevoie de ONG-uri, universitate, ISJ, parteneri EcoRom, puternici la nivel naţional. O altă problemă importantă este atragerea surselor de finanţare, pentru a organiza campanii şi evenimente, pentru a premia copiii, pentru continuare conştientizării publice. Obligaţia noastră este să raportăm în faţa publicului ceea ce facem, care este politica tarifară, evoluţia serviciului. Primăriile au obligaţiile lor, operatorii de salubritate la fel cât şi asociaţiile intercomunitare” a precizat moderatorul. Gabriel Moiceanu a mai declarat că la nivelul judeţului Argeş, lucrurile merg bine, oamenii conştientizează importanţa integrării deşeurilor.

Titlul de oraşul reciclării

În cadrul evenimentului s-a prezentat faptul, că a început o nouă bătălie pentru titlul de oraş al reciclării, competiţie demarată de EcoRom. ,,Bătălia” reciclării are loc în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014, iar primăriile intrate în competiţie se vor lupta pe mai multe ,,fronturi” cum ar fi cele ale calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune pârghii de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurilor şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

Tiruri inscripţionate cu mulţumiri!

Anul 2014, va fi un an al intensificărilor colective cu cele 12 maşini mari, care vor muncii pe toate zonele, inscripţionate special, pentru ca cetăţeanul să îşi poată vedea munca lui, vorbim de cei 20% dintre cetăţeni, care colectează selectiv şi sunt mândri că au ajutat natura.

Ultimele Știri

Salt aproape mortal. A ajuns cu mașina în râpă după un accident rutier

Salt aproape mortal. A ajuns cu mașina în râpă după un accident rutier. Neacordarea de prioritate a stat de...

Alte știri din aceeași categorie