33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Ca la Mecca. Mii de oameni la cozi interminabile pentru Icoana de pe muntele ATHOS

Alte Știri

Ca la Mecca. Mii de oameni la cozi interminabile pentru Icoana de pe muntele ATHOS. Sfânta Icoană a Maicii Domnului „Mângâietoarea (Paramythia)”, a fost adusă temporar la Catedrala Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Pitești.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Mângâietoarea de la Vatopedu (Muntele Athos) a stat în Pitești până astăzi.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

@ziaruldinmuscel

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ Church bell – CanonCable

Ca la Mecca. Mii de oameni la cozi interminabile pentru Icoana de pe muntele ATHOS

Preotul Gheorghe Neacșu de la lăcașul de cult din centrul Piteștiului spune că acest lucru “e o mare bucurie duhovnicească!” Începând de astăzi, pe parcursul celor 3 zile, credincioșii se vor putea ruga în fiecare zi de la ora 08:00 până în jurul orei 20:00.

Cozile în fața bisericii sunt interminabile. De la primele ore ale zilei și până la închiderea bisericii, oamenii, tineri sau bătrâni, așteaptă tăcuți să ajungă la altarul pe care este depusă icoana. Orele de așteptare sunt cele care le oferă timpul necesar de a se elibera de stresul zilnic și de a ajunge liniștiți la icoană.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Icoana a fost adusă în Argeș mai întâi la Curtea de Argeș

”Aștept. Am venit la 8, am crezut că nu e mare lucru, dar era deja coadă. Așteptăm liniștiți aici. E rău că mai târziu se va face cald și sunt oameni care nu rezistă la temperaturi ridicate. Mă rog pentru copii, pentru nepoței. Să fie sănătoși, să aibă o viață liniștită. De asta mă rog, pentru copilași și nepoței. Cred că fiecare dintre noi are ceva pe suflet, unii sunt bolnavi, alții necăjiți în viața de familie, fiecare cu ale lui, dar toți avem câte un of!”, spune Irinela V. din Pitești.

”Am de așteptat destul. E coada până la Fortuna, ce să zic, e lume multă. Mă bucur că oamenii se întorc spre credință, spre Dumnezeu, darb nu ar fi mai corect să fim zi de zi cu Dumnezeu, să fim mai buni, să fim cum ne cere EL, iubitori, să luminăm pe unde trecem, să facem bine clipă de clipă, nu doar odată pe săptămână? Cred că ăsta ar fi pasul pe care ar trebui să îl facem, un pas important către iubire, bunătate, ajutoru către oameni, eu așa cred”, spune un domn trecut de prima tinerețe.

Amintim faptul că icoana a fost adusă în Argeș mai întâi la Curtea de Argeș. Ea s-a aflat în Catedrala Voievodală din 13 august, cu doar câteva zile înainte de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, când, la Curtea de Argeș a fost hramul Sfintei Mânăstiri.

Acum, Icoana Maicii a sosit din zona Muscelului, de la Parohia Lăzărești, comuna Schitu Golești și va mai rămâne în județul Argeș. De la Pitești aceasta va ajunge, în sud, la Ionești, comuna Buzoiești spre închinarea tuturor credincioșilor.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie