0.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Cafea, tutun și țigări pe cardurile sociale. Ce cumpără românii când le intră banii pe card

Alte Știri

Cafea, tutun și țigări pe cardurile sociale. Ce cumpără românii când le intră banii pe card. Deși românii vulnerabili au primit de curând o sumă de 250 de lei pe card, aceștia se confruntă cu o situație dificilă în privința achiziționării produselor alimentare necesare. Cum ar fi uleiul, făina, zahărul, legumele, carnea și lactatele, deoarece vor cu totul și cu totul altceva. Creșterea necontrolată a prețurilor în ultima perioadă face ca valoarea voucherelor să nu se potrivească cu prețurile din piață.

Statul alocă 250 de lei la fiecare două luni persoanelor defavorizate pentru a-și putea achiziționa alimente. Dar trebuie avut în vedere că amenzile sunt foarte mari în cazul în care tichetele sociale nu sunt utilizate corespunzător. Sau dacă acestea sunt folosite în mod fraudulos.

Cafea, tutun și țigări pe cardurile sociale. Ce cumpără românii când le intră banii pe card

„Voucherele pentru alimente vor putea fi utilizate în magazine/unități de alimentație afiliate de emitentul cardului. Și trebuie utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de primă necesitate și pentru preparate culinare/ mese calde.

Utilizarea tichetelor sociale pentru produse alimentare și mese calde pentru achiziționarea altor produse decât alimente și mese calde constituie contravenție. Și se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni”, au informat reprezentanții.

“De pildă, pentru furnizarea de numerar în schimbul tichetelor sociale sau pentru fracțiuni din acestea, amenzile sunt cuprinse tot între 7.650 și 10.200 de lei, ca în cazul beneficiarilor”, mai precizează ministerul.

Magazinele sau cantinele care acceptă tichete sociale de la alte persoane decât destinatarul final riscă amenzi între 10.200 și 17.850 de lei (4-7 puncte-amendă). Din păcate românii ar da și mai mult dacă ar putea cumpăra cafea, tutun și alcool pe cardurile sociale.

Merg și se milogesc pe la vânzătorii de la supermarketuri sau magazine să îi ajute în acest sens. De multe ori se întâmplă ca aceștia să aibă noroc și vânzătorul să nu îi bifeze produsul “fraudulos”.

Ultimele Știri

Arborii din Câmpulung Muscel au ajuns pericol public. Pică ca popicele

Arborii din Câmpulung Muscel au ajuns pericol public. Pică ca popicele. Locatarii blocului D5 din cartierul câmpulungean Grui, s-au...

Alte știri din aceeași categorie