-1.5 C
Campulung Muscel
luni, 11 decembrie, 2023

Câine adoptat din Câmpulung, protestatar la Viena, iar cei din stradă abandonaţi de responsabili!

Alte Știri

De ziua femeii, în ziua de 8 martie, a avut loc cel mai larg protest internaţional din istoria Europei. Protestul a fost iniţiat de către ţările europene, împotriva uciderii câinilor din România şi a avut loc în peste 70 de oraşe din întreaga Europă.

Mii de oameni au ieşit în stradă

În peste 60 de oraşe din Europa ca de exemplu Bruxel, Munchen, Karlsruhe, Berlin, Frankfurt, Vienna, Hamburg, Kohln,  Bochum, Luxemburg, Stuttgart, Londra, Salzburg, Zurich, dar şi din Canada şi SUA, mii de oameni au ieşit în stradă împotriva acţiunilor crude şi imorale de omorâre a câinilor fără stăpân. Kilometrii de protestari au mărşăluit pe străzile oraşelor europene arătând lumii întregi realităţile unei ţări, membră U.E ale cărei acte de barbarie şi iresponsabilitate le condamnă. Un câine adoptat de la Câmpulung a fost protestatar la Viena.

Argeşenii au ieşit la protest

România s-a aliat Europei şi în 14 oraşe s-au organizat asemenea proteste iar iubitorii de viaţă, moralitate, demnitate au ieşit în stradă să protesteze împotriva uciderii câinilor. Aproximativ 100 de cetăţeni din Piteşti dar şi din Câmpulung, Mioveni, Bascov, Curtea de Argeş, Costeşti au reprezentat Argeşul la protestul din Bucureşti şi au cerut măsuri reale, eficiente, etice pentru rezolvarea situaţiei câinilor fără stăpân prin stoparea uciderii, sancţionarea responsabililor faţă de situaţia actuală, sterilizarea câinilor cu stăpân în scopul prevenirii abandonului, sancţiuni reale împotriva celor care abandonează ori maltratează animale.

Autorităţile locale din Câmpulung, nu fac nimic pentru câinii comunitari

Viceprimarul Liviu Ţâroiu, de aproximativ o jumătate de an, nu a găsit soluţii pentru câinii comunitari, în sensul că nu a făcut noul adăpost pentru câini aşa cum a promis în plenul şedinţelor de Consiliul Local. Luat la întrebări de aleşii locali, Liviu Ţâroiu a lăsat totul în coadă de peşte, fiind convins că nu se merită investiţia, mai importante fiind alegerile europarlamentare şi altele. Iată cum s-a scuzat viceprimarul Liviu Ţâroiu când a fost luat la întrebări: ,,Noi, în ceea ce priveşte partea de administrare a câinilor fără stăpân, nu am făcut un program, o să vă explicăm acţiunile care le-am derulat. Până la această oră, pentru că nu avem soluţia definitivă, la această oră, suntem pe partea de tatonare, nu am reuşit să închiriem un spaţiu pentru aşa ceva, am contactat un proiectant să ne facă un proiect, după cel de la Mioveni, pentru un adăpost nou, pe care să îl aşezăm pe unul dintre terenurile care le avem ca şi Consiliu Local, şi am contactat 3 firme care ne fac serviciile de ecarisaj, pentru că noi nu avem în cadrul ADP. Vă vom prezenta, soluţia definitivă, putem face, pot să vă spun că avem un raport, am început acţiunea cu sistemul pe care îl avem la această oră, adică Anima, în luna ianuarie şi februarie, am luat un număr de 89 de câini, am dat spre adopţie 5 câini şi 39 de câini au fost duşi la Piteşti pentru export. Am căutat să găsim un spaţiu pe care să îl amenajăm, nu să construim un nou adăpost”.

 

Ultimele Știri

Misiune imposibilă pentru cei care îl caută pe Zoltan Sorin Ștefan în barajul de la Dragoslavele

Misiune imposibilă pentru cei care îl caută pe Zoltan Sorin Ștefan în barajul de la Dragoslavele. Zoltan Sorin Ștefan...

Alte știri din aceeași categorie