17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 mai, 2023

Calcul scurt. Cât costă un an de pensie, dacă îl cumperi

Alte Știri

Calcul scurt. Cât costă un an de pensie, dacă îl cumperi.

Românii care au goluri în cartea de muncă și le lipsesc ani, mai nou, aceștia își pot cumpăra anii lipsă. Se întâmplă exact ca la magazin.

Pentru a putea face acest lucru, trebuie să plătim la stat 25% din salariul minim brut, adică 750 de lei.

Calcul scurt. Cât costă un an de pensie, dacă îl cumperi

După un calcul scurt, dacă cumpărăm un an vechime în muncă va trebui să plătim 750 de lei x 12 luni. Câte sunt într-un an și rezultatul este de 9.000 de lei, a informat antena 3 CNN.

Dacă avem cinci ani lipsă în cartea de muncă, atunci pentru a putea ieși la pensie vom avea nevoie de acești cinci ani. Așadar, suma pentru a cumpăra anii lipsă este de 45.000 de lei, pe care îi achităm la Casa Națională de Pensii.

Milioane de contracte pentru cumpărarea vechimii

Scopul contractului este ca persoanele care nu îndeplinesc toți anii și nu au stagiul minim de cotizare prevăzută în lege, să poată ieși la pensie.

„Am avut un real succes cu acest act normativ. Avem peste 24.000 de contracte de asigurări sociale încheiate la nivel național. Care însumate înseamnă peste 318 milioane de lei.

În momentul de față s-au încasat peste 265 de milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat. Și vrem ca această formă să o permanentizăm și în noul act normativ care va viza sistemul public de pensii”, a explicat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

 

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie