12.4 C
Campulung Muscel
duminică, 25 februarie, 2024

Când se va acorda a „13-a pensie” în România. Ce prevede noua lege!

Alte Știri

Când se va acorda a „13-a pensie” în România. Ce prevede noua lege!

Foarte mulți pensionari au întrebat, pe forumuri, în România, dacă anul acesta se oferă un bonus, primă sau a 13-a pensie ? Răspunsul este, din păcate, negativ. Asta, deși Ungaria oferă pensionarilor o „primă”, un bonus. În timp ce Polonia oferă o a 13-a pensie.

CITEȘTE ȘI. Supliment pentru pensionari în Germania în 2024: câți bani veți primi în plus

În septembrie 2024, intră în vigoare o nouă lege a pensiilor, prilej ca întrebarea legată de o eventuală a 13-a pensie, în România, să revină.

Newsweek România a citit noua lege a pensiilor și poate spune că nici aceasta nu oferă o așa-zisă a 13-a pensie sau bonusuri pensionarilor.

Când se va acorda a „13-a pensie” în România. Ce prevede noua lege!

Există țări unde se dă un bonus pensionarilor sau un fel de a 13-a pensie. Guvernul maghiar a avut această  inițitivă.

Sumele oferite și condițiile au înfuriat oamenii.

CITEȘTE ȘI. Metoda prin care românii își pot calcula singuri pensia. E foarte, foarte simplu

„În urmă cu câteva zile, ministrul de finanțe Mihály Varga a declarat că este corect ca pensionarii să primească un bonus de pensie în luna noiembrie a acestui an. Prima de pensie este plătită doar dacă creșterea economică depășește 3,5%. Iar potrivit lui Mihály Varga, aceasta ar putea fi mai mare în acest an – creșterea economică ar putea fi de 3,6 la sută.

În acest caz, prima de pensie ar putea fi de maximum 2.000 de forinți (adică 25 de lei), cu condiția ca venitul lunar al pensionarului să ajungă la maxim 80.000 de forinți (1.000 de lei).

A 13-a pensie era vitală pentru seniori

În caz contrar, prima de pensie ar putea fi chiar mai mică sau să nu existe. Cu alte cuvinte, suma pe care pensionarii o pot primi în noiembrie pe baza creșterii PIB-ului este destul de modestă în acest an”, scrie presa maghiară citită de Newsweek România.

Presa maghiară mai scrie că a 13-a pensie era vitală pentru seniorii maghiari în contextul creșterii mari de prețuri. Detalii AICI și AICI 

Mai mult, experții spun că pensionarii maghiari sunt amăgiți deoarece creșterea economică va fi de 3% și pensionarii nu vor lua nicio primă în noiembrie. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție!

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție! Dragobetele pupă fetele! Da, dar mai ales...

Alte știri din aceeași categorie