23.5 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Când va fi inaugurată autostrada Pitești – Curtea de Argeș?

Alte Știri

Când va fi inaugurată autostrada Pitești – Curtea de Argeș? Asociația Pro Infrastructură (API) susține că inaugurarea completă în 2024 pe toți cei 30,35 km ai secțiunii 5 iese din discuție din cauza podurilor cu tablier metalic rămase în urmă și a nodului Curtea de Argeș unde nu toate terenurile sunt libere pentru lucrări.

CITEȘTE ȘI. Se dau 292 sau 719 lei. Cine va primi lunar acești bani!

„Însă este perfect fezabil ca în decembrie 2024 să circulăm pe aproximativ 15 km între Bascov (Pitești) și nodul Mănicești aflat la jumătatea lotului. Avem două straturi de asfalt aproape peste tot și structurile plus restul lucrărilor sunt într-un stadiu avansat”, scriau luna trecută reprezentanții API pe pagina de Facebook a Asociației.

CITEȘTE ȘI. Recalcularea pensiilor. Cine sunt seniorii care nu mai primesc 500 de lei pe cardurile de alimentele

Ei arată că și scenariul inaugurării parțiale este condiționat de finalizarea podului peste canalul Argeș la est de Merișani. Acesta ar fi punctul critic cel mai întârziat, unde cei de la API spun că tablierul metalic ar ajunge în șantier abia în iulie, finalizarea fiind estimată în noiembrie 2024.

CITEȘTE ȘI. Cât de bănoasă este meseria de bunic? Câți bani primesc seniorii de la Stat?

Când va fi inaugurată autostrada Pitești – Curtea de Argeș?

La rândul său, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a reafirmat ținta de finalizare anticipată a acestui lot în 2024, în cea mai recentă vizită a sa pe șantier.

CITEȘTE ȘI. Ce preț are mini-mașina care te scapă de parcări și face furori la maximum pe șoselele din România

„Având în vedere buna mobilizare a constructorului, țintim să finalizăm acest lot de autostradă, mai devreme față de termenul contractual, fiind posibil chiar până la finalul anului acesta”, a  transmis secretarul de stat, pe pagina proprie de Facebook.

CITEȘTE ȘI. Prăpăd în supermarketurile PENNY. Pentru ce le-au luat românii cu asalt!

Același oficial de la Transporturi menționa în aprilie că antreprenorul WeBuild mobilizase 1.040 de persoane pentru lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, șantier în avans față de grafic. Și atunci, Scrioșteanu estima că, dacă se menține ritmul, acest lot de circa 30 de kilometri ar putea fi dat în trafic din 2024, înainte de termenul contractual.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Autostrada Sibiu – Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022. Autostrada Sibiu – Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

CITEȘTE ȘI. A apărut un nou indicator rutier. Ce trebuie să facă șoferii când dau de el, în trafic

„În acest moment este așternut asfalt pe peste 90% din acest lot 5, de la Pitești la Curtea de Argeș. Sunt 4 – 5 puncte critice (poduri, traversări) unde se lucrează. De ele depinde dacă se poate devansa și să vorbim poate chiar de anul acesta de o inaugurare, sigur, înainte de termen, fiind termenul anul viitor. În orice caz, vom încerca să dăm, dacă va fi posibil, inclusiv bucăți, dacă se poate până la Bascov la ieșirea de acolo. Nu așteptăm să dăm întregul tronson”, a menționat șeful Transporturilor cu ocazia unei vizite pe șantiere din A1 Sibiu – Pitești.

CITEȘTE ȘI. Hei. Iată vârsta de la care copiii pot sta pe scaunul din față al mașinii

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie