30.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Recalcularea pensiilor. Cine sunt seniorii care nu mai primesc 500 de lei pe cardurile de alimentele

Alte Știri

Recalcularea pensiilor. Cine sunt seniorii care nu mai primesc 500 de lei pe cardurile de alimentele. Vizate sunt persoanele cu venituri reduse care trebuie să fie foarte atente în următoarea perioadă întrucât vor avea loc multe schimbări.

Programul social „Sprijin pentru România” continuă în 2024. Anul acesta, românii cu venituri reduse (pensionari, persoane cu handicap, etc…) beneficiază de şase tranşe a câte 250 de lei pe cardurile sociale, bani cu care îşi pot cumpăra alimente.

CITEȘTE ȘI. Cât de bănoasă este meseria de bunic? Câți bani primesc seniorii de la Stat?

Până în momentul de faţă, aceste carduri „Sprijin pentru România” au fost încărcate în lunile: februarie, aprilie şi iunie. Mai urmează încă trei tranşe a câte 250 de lei care vor fi virate în lunile: august, octombrie şi decembrie.

În anul 2024, sprijinul material sub formă de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde are o valoare nominală de 250 lei şi se acordă o dată la două luni persoanelor defavorizate.

CITEȘTE ȘI. Noul model Dacia Spring a început să facă furori. Ce preț va avea mașina restilizată

Recalcularea pensiilor conform noii legi va duce la reducerea anumitor beneficii pe care pensionarii din România le aveau. Vizate sunt persoanele cu venituri reduse care trebuie să fie foarte atente în următoarea perioadă întrucât vor avea loc multe schimbări.

Conform unor calcule, la nivelul României un milion dintre pensionarii care primesc o dată la două luni cei 250 de lei pentru alimente riscă să nu mai ia acești bani de la 1 septembrie.

CITEȘTE ȘI. Prăpăd în supermarketurile PENNY. Pentru ce le-au luat românii cu asalt!

Odată cu recalcularea, mulți pensionari vor primi venituri mai mari, în medie, cu 40%. Astfel, cei care au pensii între 1.500 -2000 de lei vor primi mai mulți bani lunar, dar vor pierde banii acordați pe cardurile de alimente pentru masa caldă. Adică ultimele două tranșe de bani care însumează 500 de lei.

CITEȘTE ȘI. Ajutoare sociale 2024. Cât primesc românii lunar la Statul degeaba

Explicația este simplă. Prin recalculare, pensia lor va crește peste plafonul de 2.000 de lei până la care se acordă bani pe cardul de alimente.

CITEȘTE ȘI. WOW. Ce preț are cea mai ieftină Dacia Duster pe GPL în România?

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie