Casă demolată la Cetăţeni! Era construită ilegal!

Casă demolată la Cetăţeni! Era construită ilegal!

Casă demolată la Cetăţeni! Era construită ilegal! Stareţul Modest de la „Cetăţuia Negru Vodă”, vrea să stopeze elanul imobiliar al rudarilor, care înlocuiesc casele bătrâneşti cu construcţii noi, spaţioase, în care să încapă familiile numeroase.

Instanţa de judecată  a pronunţat deja două hotărâri, prin care şantierele apărute pe pământurile Bisericii au fost sistate. Pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti, conducătorul locaşului de cult a apelat la executorul judecătoresc, care a procedat la o delimitare a avutului mănăstiresc.

Stareţul şi-a reluat drumurile la instanţă ca să împiedice apariţia unor case noi. Faţa bisericească a obţinut câteva hotărâri, iar cea împotriva lui Ghiocel Tudoroiu a fost pusă în executare în ultima zi de octombrie.

Ghiocel Tudoroiu s-a ales, ca urmare a demersurilor părintelui pus în posesie prin procesul verbal de predare silită, încheiat la data de 26 octombrie 2016, de Biroul Executorului Judecătoresc Mitu Mihai Ioan, cu lucrarea oprită, prin hotărâre judecătorească.  Pe 19 mai, stareţul i-a deschis proces lui Ghiocel Tudoroiu, pentru demolarea construcţiei.

Rromilor nu li se pare normal să fie evacuţi de pe terenurile mănăstirii, însă stareţul nu a mai aşteptat, astfel că pe 31 octombrie, au sosit mascaţii de la IJJ Argeş, pentru a acorda sprijin executorului judecătoresc, cel care a mers sa pună în executare o hotărârea instanţei de demolare a construcţiei ilegale. Casa era poziţionată lângă căminul părintesc, aşadar, altă casă, cu alt teren dedesubtul ei. Prin urmare, altă parcelă.

Executorul a avut nevoie de un buldoexcavator, cu ajutorul căruia construcţia a fost dărâmată. Cel care a rămas fără casă, Tudoroiu Ghiocel, este un tată singur cu 3 copii. Probabil acum, administraţia locală, ajutată şi de liderul rromilor din zonă, va avea o reacţie în acest caz, şi va găsi o soluţie pentru cei rămaşi fără locuinţă.

 

 

About The Author

Related posts