11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Câți ani primești pușcărie dacă umbli băut sau drogat la volan! Cât timp nu mai poți conduce! Adio, pedepse mici!

Alte Știri

Câți ani primești pușcărie dacă umbli băut sau drogat la volan! Cât timp nu mai poți conduce! Adio, pedepse mici!

Parlamentul a adoptat proiectul de lege prin care șoferii drogați sau băuți, cu alcoolemie de peste 0,80 g/l, nu mai pot scăpa de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

CITEȘTE ȘI. Pensionarii vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor

În plus, legea prevede majorarea  perioadei maxime de interzicere a dreptului de a mai conduce un vehicul de la 5 ani la 10 ani. Legea merge la preşedintele Iohannis pentru promulgare și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial dacă nu este trimisă la reexaminare.

CITEȘTE ȘI. Dispare încă un card în România. Ce trebuie să știi URGENT dacă îl folosești!

Câți ani primești pușcărie dacă umbli băut sau drogat la volan! Cât timp nu mai poți conduce! Adio, pedepse mici!

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, o inițiativă legislativă prin care este abrogată posibilitatea ca șoferii prinși drogați sau băuți, cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l, să scape cu o amendă penală.

CITEȘTE ȘI. A apărut primul model în limba română pentru A.I (inteligența artificială) de tip ChatGPT

Instanțele vor avea numai opțiunea de a le acorda o pedeapsă cu închisoarea, de la 1 la 5 ani, a cărei executare nu poate fi amânată. De asemenea, modificarea adusă Codului Penal dă posibilitatea judecătorilor să-i lase până la 10 ani fără permis auto pe cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan, față de cinci ani, cât era până acum.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

View Results

Loading ... Loading ...

Inițiativa a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi “pentru”.  Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat.

CITEȘTE ȘI. Se anunță cel mai mare eveniment al anului la Câmpulung. Bulevardul Pardon va fi călcat în picioare de mii de oameni!

Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, poate primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani.

CITEȘTE ȘI. Ajung noile taloane la pensionari. Ce trebuie să verifice aceștia URGENT!

“Procurorul poate dispune, atunci când apreciază necesar pentru soluţionarea cauzei, evaluarea consumatorului de droguri în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, în raport de circumstanţele personale ale consumatorului şi de împrejurările concrete în care a fost comisă fapta şi dacă acesta nu se află în mod voluntar inclus într-un astfel de circuit integrat de asistenţă.

CITEȘTE ȘI. Famiile sărace din România primesc câte 500 de lei de la Stat

În cazul consumatorilor minori, evaluarea este obligatorie. Evaluarea consumatorului se realizează cu consimţământul acestuia de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog.

CITEȘTE ȘI. Famiile sărace din România primesc câte 500 de lei de la Stat

În funcţie de concluziile raportului de evaluare întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în termen de 5 zile de la primirea acestuia, procurorul dispune, cu acordul scris al consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri”, prevede proiectul.

CITEȘTE ȘI. Ce veste grozavă! Pensionarii care vor încasa a 13-a pensie de la 1 septembrie!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie