11.9 C
Campulung Muscel
duminică, 14 aprilie, 2024

Ce aplicație a lansat Casa Națională de Pensii care este menită ”să reducă povara administrativă asupra cetățenilor și mediului de afaceri”

Alte Știri

Ce aplicație a lansat Casa Națională de Pensii care este menită ”să reducă povara administrativă asupra cetățenilor și mediului de afaceri”. Veștile bune nu se opresc aici. A fost lansată aplicația RODPA1.

”Casa Națională de Pensii Publice a lansat aplicația RODPA1, realizată în cadrul proiectului „Eficientizarea activității CNPP pentru determinarea legislației aplicabile lucrătorilor migranți, la nivelul sistemului public de pensii din România”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) al Uniunii Europene.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

Obiectivul general al proiectului a constat în adoptarea unor măsuri de simplificare a furnizării serviciului de eliberare a documentului portabil A1 și a certificatelor de atestare a legislației aplicabile către beneficiari, prin implementarea unor sisteme informatice inovative menite să reducă povara administrativă asupra cetățenilor și mediului de afaceri.

Ce aplicație a lansat Casa Națională de Pensii care este menită ”să reducă povara administrativă asupra cetățenilor și mediului de afaceri”

Noua aplicație RODPA1 asigură interconectări cu bazele de date ale altor instituții publice din România, cum ar fi Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Oficiul Național pentru Registrul Comerțului (ONRC) și Inspecția Muncii (IM).

Platforma informatică integrată ce susține aplicația RODPA1 este formată din echipamentele electronice de ultimă generație.

RODPA1 a devenit funcțională începând cu 8 ianuarie 2024

RODPA1 a devenit funcțională începând cu 8 ianuarie 2024, când cererile pentru documentul portabil A1 și pentru certificatele de atestare a legislației aplicabile au putut fi încărcate exclusiv în această aplicație – ROPDA1.

Aplicația RODPA1 poate fi accesată pe următorul link: http://www.cnpp.ro/a1.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. Anunț super important pentru toți pensionarii din România. Ce le transmite seniorilor Casa Națională de Pensii

În mod concret, fiecare solicitant (persoană juridică sau persoană fizică) poate să își creeze un cont pe portalul CNPP – https://www.cnpp.ro/web/10180/211, prin intermediul căruia va încărca, în cadrul aplicației RODPA1, documentele și informațiile necesare instrumentării cererilor de determinare a legislației aplicabile, va primi automat un număr de înregistrare al cererii depuse și va fi informat, în orice moment, despre stadiul de instrumentare a cererii.

Odată încărcate, informațiile vor fi coroborate cu bazele de date ale CNPP, ANAF, ONRC și IM, iar formularele A1 vor fi generate și semnate electronic, dacă sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de cadrul legal aplicabil în domeniu, putând fi regăsite în contul creat pe portalul CNPP.

Ultimele Știri

VIDEO. Șoc și groază ce se poate vinde din vitrina acestui magazin situat în buricul Câmpulungului din Muscel

VIDEO. Șoc și groază ce se poate vinde din vitrina acestui magazin situat în buricul Câmpulungului din Muscel. Am...

Alte știri din aceeași categorie