16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Ce condiții trebuie să îndeplinească un pensionar pentru a încasa o indemnizație în plus la pensie

Alte Știri

Ce condiții trebuie să îndeplinească un pensionar pentru a încasa o indemnizație în plus la pensie.

Banii se vor acorda în funcție de domeniul în care beneficiarii au lucrat sau de județul din care provin. Datele furnizate de Casa Națională de Pensii Publice arată că 1.142.011 persoane vor beneficia de acești bani.

Numărul acestora este mai mare, comparativ cu cel de luna trecută, când indemnizația era primită de un număr mai mic cu 1.193 persoane. Din totalul persoanelor care beneficiază de această indemnizație, 1.035.133 pensionari fac parte din sistemul public de pensii, iar 106.878 pensionari din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Ce valoarea are această îndemnizație?

Pensionarii au încasat 429 de lei de la stat. Cu toate acestea, au existat și zone în care indemnizația socială pentru pensionari a fost mai ridicată, precum: Bistriţa-Năsăud (495 lei), Maramureş (495 lei) și Cluj (478 de lei). În topul orașelor cu cei mai mulți beneficiari ai acestor îndemnizații se numără:

  • Bucureşti – 48.350 pensionari
  • Suceava – 42.196 pensionari
  • Dolj – 37.653 pensionari
  • Iaşi – 37.120 pensionari
  • Prahova – 35.466 pensionari.

Citește și: Veste bună în România. Pensionarii care primesc 250 de lei în plus în august

Indemnizația a fost mai mică pentru cei care au lucrat în sectorul agricol fiind vorba despre o sumă în valoare de 302 de lei. Cu toate acestea, suma a fost depășită în: Ilfov – 433 lei, Gorj – 390 lei, Sectorul 5 din București – 397 de lei.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un pensionar pentru a încasa o indemnizație în plus la pensie

În ceea ce privește topul orașelor cu cei mai mulți pensionarii agricultori se numără Iaşi (7.381 persoane), Botoşani (6.994 persoane) și Dolj ( 6.917 persoane).

Însă, pentru a primi această indemnizație, pensionarii trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Venitul cumulat din pensii și indemnizații trebuie să fie mai mic de 1.125 de lei.

De asemenea, e necesar ca aceștia să aibă domiciliul în România dar și venituri mai mici de 1.125 lei. De menționat este și faptul că persoanele care primesc venituri atât din sistemul public, cât și din sisteme neafiliate acestuia vor fi nevoite să aibă în vedere totalul acestor surse de venit. În plus, casele de pensii calculează automat această indemnizație.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie