23.5 C
Campulung Muscel
duminică, 24 septembrie, 2023

NOROC sau PIERDERE. Ce promitea cartea de identitate electronică, noul buletin românesc

Alte Știri

NOROC sau PIERDERE. Ce promitea cartea de identitate electronică, noul buletin românesc. S-au adunat peste doi ani de promisiuni din partea autorităților române când vine vorba de implementarea cărții de identitate electronică. Din păcate, din cauza unor probleme tehnice, se pare că degeaba a trecut acest timp. Pentru că întregul sistem din spate nu funcționează nici pe departe cu a fost prevăzut.

În condiții ideale, noul buletin ar fi trebui să fie de forma unui card bancar. Sau permis de conducere și să integreze un cip de identificare. Din păcate, din ce se poate desprinde din cărțile de identitate ajunse deja în piață, în orașul pilot Cluj, actul este mai gros decât un card obișnuit din cauza cipului menționate mai sus.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

NOROC sau PIERDERE. Ce promitea cartea de identitate electronică, noul buletin românesc

Producția plachetelor cărților electronice de identitate are loc la Imprimeria Statului, în timp ce personalizarea acestora ar fi trebuit să fie realizată la Serviciul Național de Pașapoarte. Actualizarea datelor de pe aceste cărți ar fi trebuit să fie gestionată de către Direcția de Evidență a Persoanelor.

Conform teoriei care este improbabil să se materializeze pe parcursul anilor următori, cartea de identitate electronică ar fi trebuit să poată funcționa și din poziția de card de sănătate. Nu s-a întâmplat, iar asigurații nu pot beneficia de serviciile oferite de Casa de Asigurări de Sănătate. Oficialii instituției au explicat că respectiva funcționalitate va fi activată la un moment ulterior, când Casa Națională de Asigurări de Sănătate o va permite.

La scurt timp după ce programul de schimbarea a buletinelor din România a fost implementat în Cluj, a existat promisiunea că-l vom vedea cel puțin în alte câteva orașe mari din țară la scurt timp. Nu s-a întâmplat nici asta.

Partea bună este că mai avem timp. Nu de alta, dar cartea de identitate electronică a fost introdusă la nivelul statelor Uniunii Europene în baza Regulamentului UE 2019/1157 și trebuie implementată în România până la 3 august 2031.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie