17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Anunț important pentru pensionari. Cum își pot muta pensia în străinătate

Alte Știri

Anunț important pentru pensionari. Cum își pot muta pensia în străinătate. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a venit cu o serie de recomandări utile pentru românii care vor să îşi transfere pensia în străinătate. Iată paşii care trebuie urmați.

Dacă domiciliaţi pe teritoriul unui alt stat membru trebuie să depuneţi cererea de pensie la instituţia de asigurări sociale de la locul de domiciliu. Cea care va face toate demersurile către instituţia competentă din România. Nefiind necesară deplasarea dvs. în România, în acest scop.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Anunț important pentru pensionari. Cum își pot muta pensia în străinătate

În acest context, Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a explicat procedura de transfer a drepturilor de pensie în străinătate:

  • deschiderea unui cont la orice bancă de pe teritoriul statului de domiciliu (nu este necesară deschiderea contului la o bancă aparținând Grupului Citi. Dar această optiune poate conduce la achitarea unor taxe de transfer bancar mai reduse);
  • comunicarea detaliilor bancare (adresa completă a beneficiarului, denumirea si adresa băncii beneficiarului, codul SWIFT/BIC al băncii beneficiarului, acolo unde e cazul, precum și numărul de cont internațional bancar) către instituția plătitoare (casa teritorială de pensii in evidența căreia se află dosarul de pensie) prin intermediul declarației de transfer.

“Declarația de transfer în străinătate a drepturilor cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii, însoțită de documentul care confirmă detaliile bancare și de copia actului de identitate al titularului care atestă domiciliul său actual se pot depune direct de către titularul drepturilor. Sau prin mandatar desemnat cu procură specială în acest sens, la sediul casei teritoriale de pensii în a cărei evidență se află dosarul de pensie.

De asemenea, aceste documente pot fi expediate cu poșta, la sediul casei teritoriale de pensii sau prin e-mail (scanate) transmise la adresa electronică oficială a casei teritoriale de pensii. Postată de instituția menționată pe site-ul acesteia, recomandă Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) pe site-ul instituției.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie