21.3 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Guvernul oferă vouchere de 500 de lei pentru anumiți români

Alte Știri

Guvernul oferă vouchere de 500 de lei pentru anumiți români. Banii vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Ajutorul în valoare de 500 de lei se va acorda unui grup de aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din România, ale căror familii au resurse financiare limitate. Acești bani vor fi sub forma voucherelor educaționale. Conform prevederilor stabilite în Ordonanța de Urgență nr. 133 din 7 august 2020. Voucherele vor fi acordate într-o singură tranșă, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Guvernul oferă vouchere de 500 de lei pentru anumiți români

Aceste vouchere, care sunt cunoscute și sub numele de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, vor fi distribuite părinților pentru a putea achiziționa materialele școlare necesare în anul școlar 2023-2024. Acest sprijin a fost anunțat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul României va acorda până în anul 2027 acest sprijin financiar. În valoare de 500 de lei, familiilor defavorizate care au copii. Aceste vouchere educaționale fac parte din programul Incluziune și Demnitate Socială, care are o valoare totală de 120 de milioane de euro.

„Alocarea pentru sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială este de aproximativ 120.000.000 euro pe o perioadă de 4 ani școlari (2023-2027). Ca și până acum, ajutorul în valoare de 500 de lei, acordat într-o tranșă unică în fiecare an școlar, se va acorda pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte. Grupul țintă vizat de această măsură fiind de circa 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile. Cei înscriși la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial.

Programul este în acest moment în lucru în cadrul structurii de specialitate a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, urmând a fi definitivate toate aspectele legate de valoarea sprijinului. Criteriile de eligibilitate și atribuțiile instituțiilor în cadrul schemei. Pentru viitoarea schemă de sprijin prin tichete educaționale se urmărește simplificarea procedurilor pentru beneficiari prin digitalizare și prin interoperabilitatea bazelor de date la nivelul instituțiilor implicate”, au explicat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru Edupedu.ro.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie