35.2 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Ce refuză pensionarii din Argeș. Incredibil! Culmea e gratis

Alte Știri

Ce refuză pensionarii din Argeș. Incredibil! Culmea e gratis. Fiecare pensionar poate să plece cu bilet de tratament de la CJP Argeș o dată pe an. În seriile în care rămân bilete nevalorificate, acestea sunt restituite la CNPP. Sunt și stațiuni în care pensionarii argeșeni nu vor să meargă, cum ar fi Bala, din județul Mehedinți, în care rămân bilete nevalorificare în fiecare serie.

Pentru afla amănunte despre aceste bilete redactorii de la curierul.ro au discutat cu Aida Enache, directorul Casei Județene de Pensii Argeș.

Ce refuză pensionarii din Argeș. Incredibil! Culmea e gratis

”E un procent, pe tară, de gratuități care se repartizează pe județe. Le repartizează Casa Națională de Pensii Publice. În niciun caz gratuități nu vor fi prea multe în sezonul de vară când numărul de cereri este foarte mare pentru că pensionarii o folosesc ca pe o oportunitate să plece în concediu.

În toate stațiunile unde se dau bilete pentru pensionari se face un tratament extraordinar. E păcat să te duci doar vara în concediu, când poți beneficia și de tratament. Pentru cei care au pensii mici e chiar binevenită.

Au și masa caldă și tratament. Durata de tratament, care este subvenționată din bugetul asigurărilor sociale și este de 16 zile. Sunt hoteluri cu care CNPP încheie contracte în urma unor licitații. În fiecare lună sunt serii de plecare, în majoritatea chiar câte două serii.

Se dau în jur 400 de bilete pe lună. Fiind vorba de bilet de tratament trebuie neapărat să plece numai la recomandarea medicului, pentru că dacă suferă de anumite afecțiuni trebuie să meargă într-o stațiune în care se tratează acele afecțiuni, altfel poate să îi fie făcute niște proceduri care le înrăutățește starea de sănătate, în loc să îi ajute”, a declarat Aida Enache, pentru curier.ro.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie