30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Ce români vor pierde în scurt timp, tichetele de masă

Alte Știri

Ce români vor pierde în scurt timp, tichetele de masă. Acum, tichetele sunt în pericol pentru unii dintre angajații statului deoarece, după ce salariul minim pe economie va fi majorat, aceștia vor depăși plafonul și nu vor mai fi eligibili pentru această facilitate.

Dacă se stabilește un plafon la 4.000 de lei, angajații din sectorul public cu venituri mai mari nu vor mai putea beneficia de tichetele de masă.

CITEȘTE ȘI. Ce sumă vor primi angajații în plus la salariu de la 1 iulie! E lege

Salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată va crește de la 1 iulie, de la 3.000 de lei, la 3.700 lei. De asemenea, s-a aprobat și OUG care prevede creșterea de 200 la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate, astfel că angajaţii vor primi în plus 284 de lei pe lună. Dar nu toți românii au primit cu bucurie vestea cu privire la majorarea salariului minim.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii trecuți de această vârstă care primesc aproape 1300 de lei pe lună!

Ce români vor pierde în scurt timp, tichetele de masă

“În mod concret, faptul că se majorează salariul minim la 3700 de lei, dacă facem un calcul la o valoare minimă, să spunem la tichetul de masă de 15 lei, se depășește valoarea de impozitare cu suma de 51 lei, ceea ce înseamnă că cei care sunt plătiți la nivelul salariului minim nu vor mai beneficia de acea deducere de 300 lei.

Pe fond, venitul lor salarial, ceea ce le rămâne în buzunar, va scădea”, a spus, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

CITEȘTE ȘI. Documentul secret care îți umflă la maxim pensia după recalculare. Seniorii habar nu au asta!

Potrivit analiștilor financiari, antreprenorii români vor fi cei care vor suporta creșterea salarială. În consecință, ar putea ajusta prețurile produselor și serviciilor lor. Majorarea salariului minim pe economie este considerată un factor stimulator al inflației, putând determina creșteri posibile ale prețurilor pe piață.

Ca urmare a creșterii costurilor cu forța de muncă, companiile locale ar putea fi nevoite să recurgă la restrângerea personalului.

CITEȘTE ȘI. Când intră banii pe cardurile sociale. Anunțul așteptat cu sufletul la gură de români

În urma măsurii de creștere a salariului minim pe economie vor fi bugetari care vor avea venituri mai mici, deoarece vor depăși plafonul și nu vor mai putea beneficia de tichete de masă. Astfel, românii care sunt plătiți cu salarial minim nu vor mai putea beneficia de deducerea de 300 de lei odată cu majorarea din luna iulie.

CITEȘTE ȘI. Schimbări radicale la cardurile sociale. Ce trebuie să știe toți deținătorii

Câte persoane vor beneficia de majorarea salariului minim

Ministerul Muncii a precizat că, în prezent, de salariul minim brut garantat în plată beneficiază aproximativ 760.000 de persoane, respectiv în jur de 14% din numărul total de salariaţi activi.

Dar de la 1 iulie, de majorarea salariului minim brut pe țară garantat vor beneficia 1.871.266 de salariaţi.

Măsura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forţă de muncă şi reducerea muncii la negru şi la nivel economic, prin creşterea consumului, cu influenţă şi asupra importului bunurilor de consum şi sporirea puterii de cumpărare a salariaţilor, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică. Cei care au permis categoria B, nu mai au voie, sub nicio formă

Majorarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată presupune o apropiere a remuneraţiei de nivelul cerut de Directiva UE 2022/2041 privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. În plus, din experienţa anilor trecuţi, creşterea salariului minim a adus şi o creştere pe verticală a majorităţii salariilor, nu doar pentru cele minime”, a mai precizat Ministerul Muncii.

Valoarea netă majorată a salariului minim brut pe ţară este de 2.363 lei, pentru o deducere de 300 lei, majorarea pe net fiind de 284 lei.

CITEȘTE ȘI. Părinți mega norocoși. Se dau 1200 de euro pentru copii

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro. Familia Trandafir...

Alte știri din aceeași categorie