0.7 C
Campulung Muscel
vineri, 8 decembrie, 2023

Ce s-a întâmplat cu ursul care și-a făcut apariția în orașul Câmpulung

Alte Știri

Ce s-a întâmplat cu ursul care și-a făcut apariția în orașul Câmpulung. În data de 21.11.2022 în jurul orei 20.45 inspectorul de la Garda Forestieră Ploiești desemnat să facă parte din echipa de intervenție constituită conform O.U.G 81/2021 la nivelul localității Câmpulung s-a deplasat în punctul Valea Unchiasului pentru a efectua, împreună cu ceilalți membrii ai echipei de intervenție, măsurile specifice de îndepărtare a exemplarului de urs brun semnalat în zonă prin apel la numărul de urgență 112.

Zona respectivă se află situată pe raza fondului cinegetic nr. 19 Câmpulung gestionat de AJVPS Argeș.

La fața locului într-o gospodărie situată la marginea localității, limitrofe fondului forestier fără împrejmuire, fusese semnalată prezența unui exemplar de urs brun în zona amenajată pentru creșterea animalelor domestice.

La momentul sosirii inspectorului gărzii forestiere animalul se retrăsese în pădure.

S-au continuat acțiunile de îndepărtare prin mijloace specifice, alături de echipajul de Jandarmi iar când s-a constatat că pericolul a fost îndepărtat și nivelul de risc a fost redus s-a întocmit documentele specifice.

Primăria Câmpulung trebuie să încheie contract de prestări servicii pentru pază urs

Inspectorul gărzii i-a comunicat primarului Elena Lasconi prezent la fața locului necesitatea încheierii unui contract de prestări servicii de permanentă/intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun cu gestionarul fondului de vânătoare respectiv cu AJVPS Argeș așa cum prevede textul Ordonanței de urgență mai sus amintită.

Garda Forestieră Ploiești continuă acțiunile de monitorizare a respectării prevederilor OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora precum și modificarea și completarea unor acte normative.

Ultimele Știri

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii. Guvernul a anunțat cum calculezi ce pensie...

Alte știri din aceeași categorie