a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

19.1 C
Campulung Muscel
vineri, 24 martie, 2023

Cea mai tare afacere din Muscel, 100 lei litrul

Alte Știri

Cea mai tare afacere din Muscel, 100 lei litrul. Muscelele orașului de la poalele Mateiașului s-au umplut de măgăruși și mărgărițe…

Această turmă poate fi văzută mai mult în zona Apa Sărată din Câmpulung.

Imaginile cu ei sunt irezistibile, mai ales că de-a lungul timpului ne-am învățat să vedem vreo 2 sau 3 măgari cărând la desagi.

Doar pe la unele ferme din țară mai vezi astfel de turme. Unii spun că un litru de lapte de la o măgăriță ajunge până la 100 lei.

Cea mai tare afacere din Muscel, 100 lei litrul

Înlocuitorul perfect pentru laptele matern

Laptele de măgăriță este un aliment foarte hrănitor, recomandat pentru sugari. Are în conținut peste 90% din compoziția laptelui matern. Este și un medicament deosebit, în special pentru bolile respiratorii și digestive.

Crescătorii de astfel de animale ne-au spus că este foarte bogat în vitamine și săruri minerale și multă lume îl folosește pentru creșterea imunității și pentru reglarea tranzitului intestinal. Se consumă crud pentru că, prin fierbere, își pierde din proprietăți.

„De când consumul laptelui de măgăriță a devenit o modă se vinde și de pe marginea drumului. Le sugerez celor care consumă să se intereseze și de producător și în ce condiții este produs. Unii se plâng că ar fi scump pentru că ajunge la o sută de lei litrul, dar la noi la fermă, adunând toate cheltuielile, prețul de cost este de peste 70 de lei și chiar este greu de produs“, spun specialiștii.

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu...

Alte știri din aceeași categorie