Centrul de Zi Bambi Câmpulung a participat la seminarul “NU abuzului – DA drepturilor copilului”

Centrul de Zi Bambi Câmpulung a participat la seminarul “NU abuzului – DA drepturilor copilului”

A fost organizat un seminar cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului” în Argeș! Acesta s-a organizat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, fiind la editia a IX-a, eveniment prilejuit de marcarea zilelor de 19 noiembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor şi 20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Evenimentul a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Asociaţia “Sf. Spiridon şi Irina”.

Scopul evenimentului a fost de a promova importanţa familiei pentru dezvoltarea bio-psiho-socială a copilului, precum şi de a implica activ instituţiile publice, autorităţile administraţiei publice, societatea civilă, mass-media etc., în asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului, inclusiv în prevenirea şi combaterea violenţelor de orice fel îndreptate împotriva copilului şi a violenţei în familie, în contextul noilor reglementări legale în materie.

Evenimentul a avut și un caracter formativ – informativ a specialiştilor cu atribuţii în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului, a prevenirii şi combaterii violenţei asupra copilului şi violenţei în familie, cu precădere a asistenţilor sociali/persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială din cadrul primăriilor şi a unităţilor sanitare din judeţul Argeş, respectiv a  lucrătorilor de poliţie din cadrul unităţilor de poliţie din mediul urban.

Centrul de Zi Bambi Câmpulung a expus desene și lucrări practice cu tema,, Respectă – mi copilăria!” realizate de copiii centrului în cadrul Seminarului ,,NU abuzului – DA Drepturilor Copilului” organizat de DGASPC Argeș.

About The Author

Related posts