Cercetări finalizate într-un dosar de evaziune fiscală!
Cercetări finalizate într-un dosar de evaziune fiscală!

Cercetări finalizate într-un dosar de evaziune fiscală!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2017-2018, doi bărbați, de 40 de ani, din municipiul Slatina și, respectiv 48 de ani, din municipiul Craiova, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, nu au înregistrat în evidențele contabile mai multe operațiuni comerciale efectuate cu peste 900 de agenți economici de pe raza județelor Argeș, Olt, Dolj, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Mehedinți și municipiul București, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prejudicul adus bugetului consolidat al statului este de peste aproape 500.000 de lei, din care peste 100.000 de lei au fost recuperați, iar pentru restul au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei în cauză.

Reamintim că, la data de 07 februarie 2018, cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetați, inițial sub măsura arestului preventiv, apoi sub măsura arestului la domiciliu și, ulterior, sub control judiciar.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

About The Author

Related posts