10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Cine este micuța stea de aur a gimnasticii românești

Alte Știri

Cine este micuța stea de aur a gimnasticii românești.

Sabrina Voinea – Maneca este fiica unei mari gimnaste – Camelia Voinea. Fostă campioană mondială și europeană, dar și vicecampioană olimpică la gimnastică. La Cupa Mondială de la Doha, Sabrina a cucerit două medalii de aur într-o singură zi, la numai 15 ani.

Concursul de la Doha, unde Sabrina a fost cea mai tânără gimnastă a competiției, a reprezentat și debutul la senioare, românca reușind să câștige medalii de aur la bârnă și sol.

Sportiva legitimată la CSM Constanța era deja campioană europeană de junioare. După acest succes, Sabrina se pregătește pentru europenele de senioare din aprilie. Mai trebuie precizat că Sabrina este antrenată chiar de către mama ei, ceea ce nu a fost ușor pentru oficialii români de la federație să accepte, după câte se pare.

În urmă cu doi ani, Camelia Voinea a amenințat că pleacă din țară împreună cu fiica ei dacă nu i se dă voie să o antreneze pe Sabrina.

Sabrina Voinea este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România. Sportiva a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.

De două ori AUR pentru gimnasta Sabrina Voinea Gimnastica
Sabrina a debutat cu dreptul la seniori la Cupa Mondială de la Doha. Antrenată de mama sa, Camelia Voinea – campioană mondială și europeană, vicecampionă olimpică la gimnastică, si de Cristian Moldovan, Sabrina a câștigat competiția la bârnă – cu 13.766 și la sol – cu 13.600. Dificultatea și determinarea au fost azi de partea Sabrinei care a uimit asistența cu acrobatica sa.
Sabrinei i-au adus noroc azi și costumele purtate în concurs, pe care le-a primit de la Mariana Bitang. Sabrina face parte din proiectul ”Țara, țară, vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu.
Bravoo, Sabrina! Succes la Campionatele Europene din luna aprilie!
Felicitări antrenorilor tăi!
Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie