11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Cine se ascunde, în spatele firmei din Brăila, cea care a câştigat licitaţia de supraveghere video, la Câmpulung?

Alte Știri

După studierea ofertelor şi analizarea contestaţiilor făcute, pe 14 aprilie 2014 contractul “Achiziţie componente sistem de supraveghere video IP în municipiul Câmpulung (cu montaj)” a fost atribuit firmei S.C. CASIDO S.R.L., din Brăila, având drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut, firma câştigând cu 124.500 lei noi, faţă de valoarea estimată de 177.000 de lei noi. Primarul Călin Andrei se arată încrezător în acest proiect, sperând totodată că infracţionalitatea de pe raza municipiului va scădea semnificativ, după ce programul de monitorizare video va intra în funcţiune. Acesta este şi răspunsul edilului, de fiecare dată când aleşii locali, cer să se ia măsuri drastice, cu cei care sunt certaţi cu legea, pe raza municipiului Câmpulung.

S-a încris la licitaţie şi o firmă din Câmpulung, dar a câştigat una din Brăila!

Firma din Brăila, CASIDO SRL a câştigat în faţa celor 7 oferte concurente ale firmelor: S.C. ROMTELECOM S.A., din Bucureşti, S.C. ICCO SYSTEMS S.R.L., din Ghimbav, judeţul Braşov, S.C. PRODENERGO SERVICE S.R.L., din Câmpulung, S.C. AVITECH CO S.R.L., din Voluntari, judeţul Ilfov, S.C. COMTEH S.R.L., din Constanţa, S.C. BACKUP TECHNOLOGY S.R.L., din Timişoara şi S.C. MICROCIP SECURITY SERV S.R.L., din Câmpina, judeţul Prahova. Obiectivul proiectului este de a asigura creşterea siguranţei cetăţeanului prin supravegherea permanentă a unor zone sensibile, cu grad ridicat de infracţionalitate, pentru a putea determina condiţiile ce favorizează fenomenul infracţional, precum şi pentru identificarea în stare incipientă a infracţiunilor, în vederea luării de măsuri pentru reducerea numărului acestora. Firma câştigătoare va trebui să monteze 18 camere de supraveghere, 13 dintre acestea fiind fixe şi cu lentilă fixă, în următoarele zone: pe strada Fraţii Goleşti, în dreptul Şcolii “Nanu Muscel”; în intersecţia strada Dragalina-Gruiului-Măgurii; 2 camere în Piaţa Centrală, în intersecţia Bulevardul Republicii-Piaţa Jurământului-platoul Pieţei; 2 camere în Piaţa Primăriei, în intersecţia Negru Vodă-Nae Leonard; în intersecţia Liceului “Dinicu Golescu” (Bulevardul Republicii-General Iosif Teodorescu-Negru Vodă); zona Autogara Tabaci (intersecţia General Iosif Teodorescu-I.L. Caragiale-Petre Ţuţea); în intersecţia străzilor Dr. Fălcoianu-General C. Simionescu-C. Constantinescu; la intersecţia G-ral C. Simionescu-Lt. Dumitru Lazea; în zona Şcolii “Theodor Aman”, la intersecţia străzilor I.C. Brătianu-George Topârceanu; în zona “Autogară”, la intersecţia Bulevardului Ion Mihalache-D. Alimănişteanu-I.C. Brătianu; în zona Republicii-Mihai Eminescu. Alte cinci camere de supraveghere de o calitate superioară, tip speed dome IP, vor fi amplasate în intersecţia Cuza Vodă-Drumul Lereşti-Calea Braşov; în intersecţia Iezer-Gruiului-Revoluţiei; în intersecţia de la Colegiul “Carol I”, Bulevardul Ion Mihalache-Mărăşti-Iosif Teodorescu; în zona Bisericii “Sfântul Nicolae”, la intersecţia Negru Vodă cu Istrate Rizeanu; în intersecţia I.C. Brătianu-George Topârceanu-Alexandru cel Bun.

Patronul firmei, un apropiat al fostului ministru MAE şi Gheorghe Flutur

Potrivit cotidianelor centrale, despre firma CASIDO S.R.L din Brăila, cu sediul în str. Goleşti nr. 21, Brăila – România, condusă de Laurenţiu Marian, un apropiat al liderilor PDL (în special al lui Gheorghe Flutur), se ştie că de patru ani este o răsfăţată a contractelor cu statul. S.C CASIDO S.R.L este un partener tradiţional al MAE, în anul 2010, primind de la Ministerul de Externe şi contractele de amenajare a consulatelor de la Bălţi şi Odessa. S.C CASIDO SRL, s-a ocupat de amenajarea sediului Consulatului General de la Cahul, pe vremea când la frâiele Ministerului Afacerilor Externe se afla Teodor Baconschi. Adjudecarea lucrărilor s-a făcut prin licitaţie publică de firma S.C Casido S.R.L Brăila – firmă al cărei obiect de activitate avea realizarea de sisteme de alarmă, pază şi securitate. Lucrarea a fost subcontractată firmei SA Rubin – 206 Cahul – Republica Moldova. Valoarea totală a subcontractării, agreată de ambele societăţi, a fost de 229.651,08 euro, iar valoarea contractului atribuit de MAE firmei S.C CASIDO SRL pentru reabilitarea sediului Consulatului din Cahul a fost de 460.000 de euro. Aceeaşi societate comercială din Brăila a mai obţinut în luna iulie, a anului 2010 un contract de la Ministerul Finanţelor Publice, în valoare de 190.000 euro, pentru “servicii de întreţinere şi reparaţii aparate aer condiţionat pentru un număr total de 604 echipamente, de la sediile din Bucureşti ale Ministerului Finanţelor, ANAF şi Autorităţii Naţionale a Vămilor. În anul 2012 a încercat să pună mâna pe un contract de 2,44 milioane de lei prin care se angaja să monteze în Parchetul General instalaţii sisteme de securitate, anti-incendiu şi camere de supraveghere.

 

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie