16.3 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Cine sunt beneficiarii, sumelor de 1000 lei oferite de Stat

Alte Știri

Cine sunt beneficiarii, sumelor de 1000 lei oferite de Stat. Vești bune pentru români! O anumită categorie va primi 1.000 de lei de la stat, potrivit unei hotărâri, a informat capital.ro.

Suma de 1.000 de lei va putea fi accesată de elevii și studenții din România. Asta potrivit modificărilor privind regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, care să fie destinat achiziției de calculatoare noi.

Cine sunt beneficiarii, sumelor de 1000 lei oferite de Stat

Așadar, datorită acestui ajutor, mai mulți tineri vor putea beneficia de banii de la stat. Mai exact, s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce se desfășoară de circa 20 de ani.

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat din România, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în anul 2023, anunţă Guvernul României.

Perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie, iar în data de 14 iunie, va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației, lista nominală a beneficiarilor. Depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Totodată, eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face între 21 și 31 august, iar cumpărarea calculatoarelor se va putea face între 21 august și 16 octombrie.

Mai mult, regulile programului Euro 200 au trecut prin mai multe modificări. Astfel, a fost majorat plafonul de venituri ce permite participarea în program de la un venit brut pe membru de familie de 250 de lei, cât era înainte, la 500 de lei.

Tinerii care sunt adepții pentru achiziționarea calculatoarelor:

  • tinerii care sunt elevi/ studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani;
  • tinerii care au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.
Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie