25.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Pensionarii norocoși. Primesc 480 de lei în plus, lunar

Alte Știri

Pensionarii norocoși. Primesc 480 de lei în plus, lunar.

Statul român încearcă să-și mulțumească pensionarii, astfel că o propunere prevede adăugarea sumei de 480 de lei la pensia lunară.

Acest ajutor al vârstnicilor a fost propus de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, având drept obiectiv creșterea natalității în România.

Pensionarii norocoși. Primesc 480 de lei în plus, lunar

Așadar, toți părinții care au plecat la muncă peste hotare, iar copiii acestora au rămas în grija bunicilor pe toată această perioadă, le poate aduce un venit extra părinților lor de 480 de lei lunar.

Anul trecut, era aprobată legea potrivit căreia, părinții care au ales să lucreze în străinătate să anunțe în termen de 40 de zile înainte de a părăsi țara. Informarea se făcea la primăria de care aparțineau cu privire la persoanele în grija cărora rămân copiii în întreținere.

Statisticile arată cifre amețitoare, având în vedere că tot mai mulți părinți aleg calea străinătății. Asta pentru a-și asigura salarii care să le permită traiul decent al lor și al copiilor lor.

Copiii care au rămas în țară și ai căror părinți au plecat în străinătate, potrivit datelor, au ajuns la cifra de 69.000. Iar dintre aceștia, peste 13.000 au ambii părinți plecați.

De asemenea, peste 9.000 de copii provin din familii ai căror unic părinte susținător este plecat în străinătate. Din aceleași statistici reiese faptul că majoritatea acestor copii au rămas în grija bunicilor. În timp ce restul se află în grija rudelor sau chiar a vecinilor.

Ministerul Familiei a venit astfel cu propunerea ca această indemnizație să fie de 0,8 ISR – Indicatorul Social de Referință. Iar acești bani să fie primiți și de către persoanele care au în grijă unul sau mai mulți copii. De asemenea, suma de 480 de lei va fi alocată pentru fiecare copil în parte.

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie