21.3 C
Campulung Muscel
duminică, 1 octombrie, 2023

Cine sunt românii norocoși care vor plăti la jumătate facturile la energia electrică

Alte Știri

Cine sunt românii norocoși care vor plăti la jumătate facturile la energia electrică. Mii de familii din zona Munților Apuseni vor beneficia de reducerea la jumătate a facturilor la energie electrică. Beneficiul este stipulat într-un act normativ adoptat în 1996, care nu a fost pus niciodată în aplicare. Așadar, peste 1.5000 de consumatori din Alba și alte câteva mii din Arad, Hunedoara, Cluj și Bihor au depus deja documentele la primării pentru a beneficia de acest drept.

Prevederile Ordonanței Guvernului nr. 27 din 1996 arată că românii trebuie să fie titularii contractului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale, să aibă locuința sau să desfășoare activitatea în localitățile din Munții Apuseni, așa cum sunt definite prin HG nr. 323 din 10 mai 1996 în ceea ce privește aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale. În cele din urmă, românii interesați de acest beneficiu nu trebuie să aibă facturi restante.

Cine sunt românii norocoși care vor plăti la jumătate facturile la energia electrică

Criteriile de încadrare și documentele justificative vor fi evaluate de către Unitatea Administrativ Teritoriala (Primărie).  Unitatea Administrativ Teritorială va trimite listele cu clienții beneficiari către furnizorul de energie electrică și de gaze naturale după verificare. Ulterior, furnizorul va aplica reducerea corespunzătoare pe facturi, începând cu data de 1 a lunii următoare primirii listelor.

A fost stabilit următorul calendar:

  1. Emiterea facturilor la energie electrică cu reducerea de 50% aplicată retroactiv, în ziua de 10 septembrie 2023;
  2. În jurul datei de 20 septembrie 2023, cei circa 15.000 de beneficiari din Alba vor primi facturile la energie electrică reduse, acasă;
  3. Începând cu factura pe luna octombrie 2023, în fiecare lună va fi aplicată reducerea de 50%. Continuarea o găsiți AICI.
Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie