18 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Marcel Ciolacu. Anunțul pentru 5 milioane de pensionari

Alte Știri

Marcel Ciolacu. Anunțul pentru 5 milioane de pensionari.

Pensiile mici vor cunoaște o creștere semnificativă începând cu data de 1 ianuarie 2024. Această veste bună a fost anunțată de către premierul României, Marcel Ciolacu. În timpul unei conferințe de presă desfășurate la Bruxelles și reprezintă o nouă speranță pentru pensionari.

Așa cum a afirmat premierul, Guvernul se angajează ferm să finalizeze Legea pensiilor în următoarele patru luni. Iar acest demers vine ca un răspuns la solicitările Comisiei Europene privind eliminarea inechităților din sistemul de pensii din țară.

Marcel Ciolacu. Anunțul pentru 5 milioane de pensionari

Cu privire la creșterea pensiilor mici, Marcel Ciolacu a subliniat că acestea vor beneficia de o abordare diferențiată în funcție de venitul beneficiarului. Astfel, nu doar că se urmărește creșterea generală a nivelului pensiilor, dar se dorește și reducerea decalajelor sociale existente în cadrul sistemului de pensii din România.

Premierul a subliniat importanța acestui demers, afirmând că „Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru.” Acesta a mai adăugat că această măsură are scopul de a corecta nedreptățile produse în trecut, când pensiile și salariile au fost tăiate în România.

Pentru anul următor, pensionarii români se pot aștepta la creșteri semnificative ale veniturilor. Punctul de pensie urmează să fie majorat la 2.081 de lei, înregistrând astfel o creștere de 16,5%. Motivul principal al acestei creșteri constă în indexarea prevăzută prin lege, care are în vedere evoluția inflației. La momentul actual, punctul de pensie se situează la 1.785 de lei, conform informațiilor oficiale furnizate de Casa Națională de Pensii.

Această majorare se bazează pe prevederile legale care stipulează că punctul de pensie va fi ajustat anual în funcție de inflație, la care se va adăuga 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut înregistrat în anul precedent. Astfel, pensionarii din România vor beneficia de o creștere semnificativă a veniturilor, care va contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie