10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Colcăie virusul rujeolic în Câmpulung Muscel. Numărul bolnavilor crește alarmant

Alte Știri

Colcăie virusul rujeolic în Câmpulung Muscel. Numărul bolnavilor crește alarmant. În luna februarie primăria Câmpulung a emis un comunicat prin care anunța că în zona municipiului cazurile confirmate s-au înmulțit considerabil. Iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut foarte mult până în prezent. Medicii anunță că cea mai bună măsură prinvind prevenția este vaccinarea.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă iar simpotemele se pot confunda ușor cu cele ale unei gripe.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Zi istorică în Argeș. Se întâmplă o dată la 40 de ani. Multe zâmbete și împliniri!

“Boala este datorată virsului rujeolic care se transmite extrem de rapid, de la om la om. Este un virus pecific uman. Înainte de a apărea erupția pe corp și a știi că este contagioasă, bolnavul este contagios și după alte patru zile, după ce erupția a apărut. Rujeola are o perioadă de incubație iar pacientul nu poate prezenta niciun semn, iar asta poate să fie cu 10-12 zile înainte de a apărea primele semne, apoi este perioada prodomabală, cu simptome ca de gripă.

Colcăie virusul rujeolic în Câmpulung Muscel. Numărul bolnavilor crește alarmant

Pacientul începe să tușească, face puțină febră. Gâtul este roșu, apoi apar semnele de rujeolă, o erupție roșie. Apare la nivelul capului, apoi mâini și picioare. Un semn specific că în gură apar pete albicioase. Pentru că sunt mai multe boli ale copilărie se pot confunda între ele. Este rușions să vorbim de rujeolă având la îndemână vaccinarea care a eredicat boala de 90%.

CITEȘTE ȘI. Ion Mînzînă: Punem sănătatea argeșenilor pe primul loc!

Boala în perioada copilărie ne dă o protecție pe viața. În această perioadă ne-am confruntat cu această epidemie, pentru că oamenii nu s-au mai vaccinat. Se răspândește foarte repede. Suntem după pandemia de Covid iar oamenii sunt speriați și refuză vaccinul. Acum este o combinație rujeolă, rubeolă, oreon, de vaccin și oamenii se sperie, că ar da autism.

La nivel național acoperirea cu vaccinarea cu prima doză este de 78%, iar cu cea de-a doua de 62%, la copii. Trendul este descrescător de mai mult de 10 ani”, a declarat pentru Muscel TV, Tabita Stănoiu, vicepreședintele Societatea Medicilor de Familie din Argeș

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie