Consiliul Județean Argeș și-a modificat site-ul pentru o comunicare mult mai interactivă
Consiliul Județean Argeș și-a modificat site-ul pentru o comunicare mult mai interactivă

Consiliul Județean Argeș și-a modificat site-ul pentru o comunicare mult mai interactivă

Consiliul Județean Argeș și-a modificat site-ul pentru o comunicare mult mai interactivă. Poate fi accesat și după telefon pentru că toți deținem un smartphone acum. 

Fiecare activitate a instituției publice se urcă pe această platformă dar și a celor subordonate pentru ca cetățenii județului Argeș să acces la toate informațiile.

Din punct de vedere administrativ, în județul Argeș există 102 unități administrativ – teritoriale. Astfel, județul Argeș cuprinde:

  • 3 municipii: Pitești (municipiu reședință de județ), Curtea de Argeș, Câmpulung
  • 4 orașe: Mioveni, Costești, Topoloveni, Ștefănești
  • 95 de comune și 576 de sate

Consiliul Județean Argeș coordonează activitatea celor 102 unități administrativ-teritoriale, între acestea existând rapoarte de colaborare și cooperare. Zona montană, din nordul județului, se remarcă atât printr-un relief spectaculos, cu creste ce urcă până la peste 2000 m, cât și prin faptul că adăpostește o multitudine de specii de plante și animale cu valoare endemică pentru Carpați. Flora bogată cuprinde rarități floristice, multe cu statut de monumente ale naturii, precum garofița Pietrei Craiului, floarea de colț, iedera albă, smârdarul, Papucul-Doamnei. De asemenea, fauna este deosebit de bogată și variată, incluzând specii rare, precum capra-neagră, râsul, vipera, corbul, cocoșul de munte.

În zona de sud a județului Argeș, este reprezentativă rezervația floristică „Poiana cu narcise de la Negrași”, aflată pe lista ariilor protejate de interes național. În suprafață de 4,6 ha, Poiana cu narcise de la Negrași este una dintre cele mai sudice stațiuni cu narcise aflată la cea mai mică altitudine din România (180-182 m). Rezervația floristică este o adevărată minune a naturii, care bucură, an de an, ochii privitorilor ce pășesc pe meleaguri argeșene pentru a admira superbele coprine, așa cum sunt numite popular de localnici.

About The Author

Related posts