Spitalele din Câmpulung riscă să fie puse la pământ, în urma recensământului?!
Spitalele din Câmpulung riscă să fie puse la pământ, în urma recensământului?!

Spitalele din Câmpulung riscă să fie puse la pământ, în urma recensământului?!

Spitalele din Câmpulung riscă să fie puse la pământ, în urma recensământului?! Toate spitalele din ţară vor fi luate la puricat de specialiştii în construcţii pentru a se stabili care este rezistenţa seismică, eficienţa energetică şi riscul la incendii ale acestora.

Foarte multe dintre spitalele de stat din România sunt construite înainte de cutremurul din 1977, expertiza referitoare la rezistenţa seismică a lipsit şi ea, iar autorizaţiile la incendii nu pot fi obţinute pentru că aceste clădiri nu mai îndeplinesc standardele actuale. 

Ministerul Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, UCTB, încearcă acum să afle care sunt spitalele de stat cu cele mai mari riscuri, pentru a putea întocmi o listă de priorităţi la investiţii. „Am identificat peste 400 de unităţi medicale cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. Aceasta face referire, printre altele, la riscul seismic, la eficienţa energetică şi la riscul de incendiu. Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, şi vorbim de clădiri, nu de unităţi sanitare, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, 52 sunt autorizate parţial, 302 clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dintre acestea 120 au aviz, iar 728 de clădiri nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii. 

Citeste mai mult: adev.ro/qs6kla

About The Author

Related posts