21.3 C
Campulung Muscel
marți, 25 iunie, 2024

Constantin Nicolescu prezent la deschiderea noului Centru de Recuperare şi Reabilitare Vultureşti

Alte Știri

La Vultureşti, în prezenţa lui Constantin Nicolescu a fost inaugurat noul Centru de Recuperare şi Reabilitare Vultureşti al D.G.A.S.P.C. Argeş. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Vultureşti al D.G.A.S.P.C. Argeş, s-a realizat prin proiectul finanţat prin Programul pentru Persoane cu Dizabilităţi, componentă a Proiectului privind Incluziunea Socială, Partea III – Componenta 1 ”Persoane cu Dizabilităţi”, din Împrumut acordat Guvernului României de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Proiectul a vizat închiderea Centrului de recuperare şi reabilitare Vultureşti, înfiinţarea unor noi servicii sociale şi transferul beneficiarilor din actualul Centru de Recuperare şi Reabilitare Vultureşti, în noile servicii sociale, astfel:

Complex de servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, cu 2 componente: centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, cu o capacitate de 50 de locuri, locuinţă protejată de tip familial, cu o capacitate de 6 locuri.

Complex de locuinţe protejate de tip familial Buzoeşti, format din 4 locuinţe protejate, cu o capacitate de 6 locuri/locuinţă – total 24 de locuri. Valoarea totală a proiectului este de 5. 950.574,47 lei, din care: 4.699.574,47 lei –  valoarea obiectivului de investiţii Complex de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, 1.251.000 leivaloarea obiectivului de investiţii complex de locuinţe protejate Buzoeşti. Beneficiarii Complexului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti sunt 56 de persoane cu handicap neuropsihic, preluate din actualul Centrului de recuperare şi reabilitare Vultureşti, din care: 50 de persoane cu handicap neuropsihic şi abilitate scăzută, necesitând îngrijiri individualizate – în cadrul centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, 6 persoane cu handicap neuropsihic cu nevoie de sprijin, în cadrul locuinţei protejate.

 

Ultimele Știri

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei!

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale...

Alte știri din aceeași categorie