13.5 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Contract Regal. Peste vreo 2 ani, vom merge toți ca la Mecca

Alte Știri

Contract Regal. Peste vreo 2 ani, vom merge toți ca la Mecca.

Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a semnat contractul pentru restaurarea gării Curtea de Argeș.

CNCF CFR SA a anunțat marți după-amiază că SRCF Craiova a semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din staţia CF Curtea de Argeș, contract în valoare de 8,74 milioane de lei.

Contract Regal. Peste vreo 2 ani, vom merge toți ca la Mecca

SRCF Craiova şi Asocierea SC Euras SRL – SC Arhing S.R.L (România) au semnat contractul, în valoare de 8.749.082,33 lei, fără TVA, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din Staţia CF Curtea de Argeş.

Durata contractului este de 36 de luni, aferentă etapelor de elaborare/aprobare a proiectului tehnic, obţinerea avizelor/autorizaţiilor şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători, iar sursa de finanțare este asigurată din fornduri proprii ale CFR SA.

Obiectivele generale ale acestui contract (proiectare și execuție lucrări) sunt:

  • reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă;
  • restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal;
  • înlocuirea învelitorii asterelei şi a sistemului de colectare ape;
  • reparaţii locale şi biocidare la şarpantă;
  • reparații instalaţii electrice, termice şi sanitare.

Lucrările se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Gara Regală din Curtea de Argeș fiind clădire arhitecturală, declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie