13.5 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

URMUZ. Face ca orașul Curtea de Argeș să fie vedetă în România

Alte Știri

URMUZ. Face ca orașul Curtea de Argeș să fie vedetă în România. Deschiderea oficială a Simpozionului Internațional “URMUZ 140 – 100”, va avea loc vineri, 17 martie 2023, ora 09:45, la primăria municipiului Curtea de Argeș, o noutate absolută în peisajul cultural și jurnalistic românesc.

Simpozionul este organizat de Consiliul Județean Argeș, Primăria municipiului Curtea de Argeș și nu în ultimul rând, de Asociația Culturală și de Revista Curtea de la Argeș, ambele conduse de academicianul Gheorghe Păun – dar și cu sprijinul substanțial al altor instituții culturale naționale – Academia Română, Muzeul Literaturii Române și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

URMUZ. Face ca orașul Curtea de Argeș să fie vedetă în România

La eveniment va fi prezent și Lucian Romașcanu, ministrul Culturii. Dar și academicianul Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

“Sunt o mulțime de lucruri interesante care sunt legate de Urmuz și viața municipiului Curtea de Argeș.

Pot spune, de exemplu, că locul unde funcționează astăzi Muzeul Municipal Curtea de Argeş/ Curtea de Argeş Municipal Museum se află în fosta clădire a Spitalului care a fost condus de tatăl lui Urmuz și a contribuit la construcția acestei clădiri.

Acum, Urmuz este o prezență în Curtea de Argeș, prin basorelieful pe locul unde a fost casa scriitorului, chiar peste drum de Primăria Curtea de Argeș, grație eforturilor academicianului Gheorghe Păun, tot așa cum a apărut și statuia lui Urmuz.

Felicit inițiativa președintelui Ion Mînzînă și Consiliul Judetean Arges. Dar și pentru că va edita acest album filatelic aniversar. Pentru mine, Urmuz este un simbol al orașului” – #ȘtefanDumitrache, viceprimar Curtea de Argeș.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie