Controalele în ceea ce priveşte respectarea normelor legale impuse de starea de alertă, au continuat în Argeş
Controalele în ceea ce priveşte respectarea normelor legale impuse de starea de alertă, au continuat în Argeş

Controalele în ceea ce priveşte respectarea normelor legale impuse de starea de alertă, au continuat în Argeş

Și în acest sfârșit de săptămână polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiști locali au acționat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de starea de alertă.

În zilele de 17 și 18 iulie a.c, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Argeș, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș au continuat verificările în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș.

De asemenea, acțiunile au vizat inclusiv verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

Astfel, în cele două zile, au fost verificate peste 150 de societăți comerciale, aproape 300 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Au fost intensificate inclusiv activitățile preventive de informare.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Pitești, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș, au acționat, în zona Pieței Ceair și au verificat 10 societăți comerciale și producători agricoli, precum și 62 de persoane fizice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.300 de lei, astfel:

  • trei conform Legii 145/2014, în valoare de 100 lei;
  • una conform H.G. 984/2005, în valoare de 1.200 lei;
  • două conform Legii 61/1991, în valoare de 1.000 lei;
  • 12 conform Legii 55/2020, în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în spațiile închise;

În ziua de 18 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști locali și reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș, au desfășurat activități de verificare, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în zona Pieței Smârdan, micropiețelor din cartierele Prundu și Craiovei, centrelor comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun din zona Autogară Sud.
Au fost verificate 27 de societăți comerciale și 15 mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile închise, spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport în comun și 2 sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, în valoare de 2.400 de lei.

În ziua de 18 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, împreună cu jandarmi și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au desfășurat activități de verificare privind respectarea prevederilor legale în vigoare la terasele și cluburile de pe raza localităților Bascov și Budeasa.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

  • o sancțiune de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020, a fost aplicată administratorului unui club din localitatea Budeasa, întrucât a orgnizat un eveniment (petrecere cu DJ) la care participau aproximativ 100 de persoane. De asemenea, persoanele prezente au fost avertizate verbal cu privire la faptul că nu respectau măsurile de protecție individuală.
    Totodată, polițiștii au aplicat două sancțiuni conform Legii 61/1991, în valoare totală de 500 lei și au propus suspendarea activității localului public.
  • o sancțiune de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020, a fost aplicată administratorului unui restaurant din localitatea Bascov, întrucât a organizat o petrecere cu caracter privat (botez) la care participau aproximativ 25 de persoane în interior și 40 de persoane pe terasă. Totodată, cu 500 de lei a fost sancționat, conform Legii 55/2020, și beneficiarul petrecerii.

About The Author

Related posts