-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Covrigul muscelean marca UBF! Festin al papilelor gustative oferit grecilor

Alte Știri

Covrigul muscelean, brandul înregistrat la OSIM de laboratoarele ,,Un Băiat şi O Fată” a început să facă înconjurul lumii!

,,Mă bucură faptul că cei de la Consiliul Judeţean Argeş se gândesc la covrigii musceleni, produşi de laboratoarele noastre din Câmpulung, atunci când pleacă peste hotare pentru a promova produsele agroalimentare tradiţionale. Covrigul muscelean făcut după reţeta bunicii, pe vremuri covrigul cu ou, le bucură papilele gustative tuturor celor care îi încearcă pentru prima dată, mă refer aici la străini”, ne-a declarat managerul laboratoarelor UBF, Florina Vuţei.

Recent o delegaţie din Argeş a participat la evenimentul dedicat ”Zilei naționale a produselor agroalimentare românești” la Ambasada României la Atena.

Consiliul Județean Argeș a fost reprezentat de consilierii județeni Cristina Radu, Aurel Iacșa și Nae Eugen, precum și de Roxana Stoenescu – șef Serviciu Relații Internaționale, Cultură, Tineret, Carmen Mocanu – director executiv Disrecția Economică C.J. Argeș, Mădălina Barbu – consilier Compartimentul Comunicare și Promovare și Eduard Ciocnitu – directorul Regiei de Administrare a Patrimoniului Public și Privat al Județului Argeș.

Consiliul Județean Argeș, împreună cu primăria și Consiliul Local al orașului Mioveni, a prezentat în fața a peste 500 de persoane – reprezentanți ai corpurilor diplomatice din Atena și ai diasporei – ceea ce înseamnă tradiție în județul Argeș, prin produsele tradiționale specifice, împreună cu muzica și dansul popular, în cadrul unui spectacol oferit de ansamblul de dansuri “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni și de interpretele Veronica Dinu și Daniela Cernea, acompaniați de Taraful “Doina Argeșului” al Centrului Cultural Județean Argeș.

Invitații au avut prilejul de a descoperi Argeșul, prin intermediul materialelor de promovare, respectiv broșura de prezentare a principalelor obiective turistice argeșene și hărta interactivă a județului Argeș, precum și ospitalitatea argeșeană, în cadrul degustării produselor tradiționale, specifice tuturor zonelor județului, de la dulcețurile și zacusca de Topoloveni, preparatele tradiționale din carne, brânzeturile specifice zonei de nord, covrigii musceleni marca Un Băiat şi O Fată, la vinul de Ștefănești și țuica de Pitești.

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie