9.2 C
Campulung Muscel
joi, 29 februarie, 2024

Crește vârsta de pensionare în România. Explicaţiile ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu

Alte Știri

Crește vârsta de pensionare în România. Explicaţiile ministrului Muncii. Aflată la Alba Iulia, Simona Bucura-Oprescu a subliniat că vârsta de pensionare în România nu va crește decât în situația în care speranța de viață crește semnificativ. Cu toate acestea, a adăugat că probabilitatea unei astfel de creșteri este aproape zero.

Simona Bucura-Oprescu a explicat că au fost introduse garanții legale pentru a preveni creșterile arbitrare ale vârstei de pensionare.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare. Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață. Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Crește vârsta de pensionare în România. Explicaţiile ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu

Singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este vârsta de pensionare pentru femei. Dar care, a fost o condiție la impuse și nu la liber-alese. A fost deja o condiționalitate care a venit din PNRR-ul negociat de guvernele de dreapta din 2021. Pe care noi am îndulcit-o pentru românce, cu cele două măsuri complementare.

Am echilibrat prin perioada de creștere copil, stagiul de cotizare contributiv, respectiv pentru fiecare copil se reduce vârsta de pensionare cu șase luni”, a declarat ministrul Muncii, la Alba Iulia, potrivit presei locale.

Conform noii legi, singura vârstă de pensionare care crește este cea pentru femei. Cu toate acestea, această nu crește la întâmplare. Ci a fost impusă ca o condiționalitate în cadrul PNRR negociat de guvernele de dreapta în 2021.

Ministrul Muncii a detaliat măsurile complementare luate pentru echilibrarea noii condiționalități impuse femeilor. Acestea includ reducerea vârstei de pensionare cu șase luni pentru fiecare copil în perioada de creștere a copilului și a stagiului de cotizare contributiv.

Simona Bucura-Oprescu a informat că, conform planurilor, până în 2030 vârsta de pensionare pentru femei va fi de 63 de ani, urmând să ajungă la 65 de ani până în 2035.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie