11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

CU UN SIMPLU TRATAMENT NATURAL, opreşti rapid căderea părului…

Alte Știri

Ştiai că poţi opri căderea părului şi fără să arunci banii pe tratamente scumpe? Ai nevoie de un singur ingredient şi puţină răbdare, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Iată cum trebuie să procedezi:

  • Atunci când mergi la magazinul naturist din Câmpulung, vis-a-vis de primărie, ca să îţi faci necesarul cu produse naturale din toată gama, nu uita să-ţi cumperi şi rozmarin pentru ceai. Rozmarinul este un tratament bun împotriva căderii părului, dar îţi şi ajută podoaba capilară să crească mai repede.
  • La o cană de apă clocotită ai nevoie de două linguri de rozmarin, uscat. După ce apa dă în clocot, pune rozmarinul în ibric şi acoperă cu o farfurioară, apoi lasă-l la infuzat 15-20 de minute.
  • După ce a trecut timpul – şi infuzia a ajuns la o temperatură suportabilă pentru pielea ta – scurge lichidul şi foloseşte-l pentru un masaj delicat al scalpului. Poţi lăsa soluţia în păr peste noapte sau, dacă nu suporţi mirosul de rozmarin, lasă soluţia să acţioneze măcar două ore înainte să te speli pe cap. Fă-ţi masca aceasta o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Pentru o aplicare mai uşoară, poţi turna soluţia într-o sticluţă cu pulverizator.

Alte remedii pentru păr

1. Bea multă apă caldă pură si ceaiuri de plante medicinale, ca să-ti fortifici rinichii şi organele genitale, organe a căror stare se reflectă mereu în grosimea, desimea, robusteţea firelor de păr (Paul Bragg nu găseşte cuvinte suficiente să arate importanţa apei, în cartea sa “Apa, un adevăr şocant”). Foarte eficiente sunt coada calului, salvia, coada şoricelului, brusturele, nucul, urzica, infuzate în apă fiartă şi băute calde. Cura cu apă – care începe cu un pahar, băut la prima oră de la trezire, în prima săptămână, două pahare, în a doua săptămână, cantitate ce creşte gradat cu câte un pahar pe săptămână, până ce ajunge la 3 litri de apă caldă – regenerează părul integral în decurs de un an! Important: cei trei litri de apă se beau toţi în prima oră de la trezire, vreme de 6 luni, iar apoi cantitatea descreşte la fel, gradat, în următoarele 3 luni. NU există remediu mai eficient ca cel cu apă caldă când vine vorba de păr frumos!

2. Masajul energic al capului aduce sânge în scalp, ce hrăneşte rădăcina firelor de păr. După Mikhail Tombak, este condiţia sine qua non pentru un păr des şi viguros. Este excelentă o perie cu dinţii de lemn sau propriile degetele.

3. Doar hrana vie aduce aportul optim de nutrienţi, spun toţi naturopaţii. Plantele verzi (pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean etc) conţin clorofilă din abundenţă, care are aceeaşi structură chimică (cu excepţia fierului, care-i dă culoarea roşie sângelui şi a magneziului, care-i dă culoarea verde clorofilei) ca sângele. Sângele se îmbogăţeşte astfel cu nutrienţi extrem de valoroşi, care hrănesc bine tot corpul, inclusiv părul.

4. Plantele bogate în fito-estrogeni susţin funcţiile endocrine ale organismului, fără să dea peste cap balanţa hormonală, cum fac produsele farmaceutice de sinteză. Rinichii şi ovarele se vor simţi excelent, iar starea lor de bine se va reflecta, ca într-o oglindă magică, în fiecare şuviţă a părului tău. Foloseşte-te de mărar verde crud în salate sau de seminţe infuzate în apă fiartă şi bea în cure de 2 săptămâni decoct de lemn dulce.

5. Băuturile fermentate, gen Kombucha, socată, borş, rejuvelac detoxifică organismul în profunzime, ajutându-l să elimine rapid metalele grele, cauza insuficientelor renale, hepatice, cerebrale etc. Aplicate pe scalp, dau un impuls neîntrecut părului să crească des, repede şi strălucitor.

6. Terapia colonului face minuni în orice afecţiune. Robert Morse dedica pagini întregi subiectului. Un pachet de cel puţin 5 şedinţe de hidrocolonterapie nu spală doar colonul, ci şi eliberează masiv organismul de toxinele acumulate în profunzimea ţesuturilor.

 

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie