9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Cea mai bună idee a anului: ”Relansarea Aro şi asocierea cu Toyota”

Alte Știri

Comunitatea de business din Piteşti a propus pentru creşterea economiei judeţului Argeş o idee care a devenit brusc cea mai votată şi populară. Mesajul i-a aparţinut lui Ion (Benone) Lazăr, cel care controlează şi conduce unul dintre cele mai mari grupuri de transport din România, Lazăr Internaţional, la conferinţa ”Cum dezvoltăm România – Oportunităţi de afaceri şi dezvoltare locală”, organizată de BCR, ZF, cu antreprenorii locali din Argeş. Deşi cei mai mulţi au spus că este o utopie şi ”nu se poate realiza”, resuscitarea Aro şi asocierea cu Toyota a fost votată cea mai interesantă idee. Un alt antreprenor a menţionat că în acest moment el ştie că brandul Aro aparţine unei companii din Cehia. Cele mai multe idei de la Piteşti de creştere economică s-au învârtit în jurul educaţiei şi cercetării (Centrul Regional de Excelenţă în Tehnologie – Innovation City Piteşti; Universitatea Auto din Piteşti, pentru că avem nevoie de ingineri, care ne lipsesc acum; ne trebuie project management), şcolilor profesionale (cea mai puternică şcoală de sudori din Europa, pentru că ducem lipsă de sudori; schimbarea mentalităţii oamenilor în privinţa unei specializări – meserii, nu funcţii), infrastructurii (avem nevoie de autostradă până la Viena), agriculturii (dezvoltare rurală) şi turismului (Tot anul cu Transfăgărăşanul). La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău şi primarul Tudor Pendiuc care pe rând au luat parte la discuţii.

Îmi pare rău că trebuie să vă spun, dar mediul de afaceri nu este pregătit pentru aceste vremuri. Avem multe zeci de milioane de euro, dar nu am găsit la nivelul municipalităţii un constructor care să ducă lucrurile la final. Pierdem bani şi locuri de muncă. Nu avem proiectanţi buni, nu mai avem şcoală în acest domeniu, iar constructorii lucrează prost”, a menţionat primarul Tudor Pendiuc, adresându-se antreprenorilor.

Mă lovesc de acelaşi lucru ca domnul primar. Îmi doresc să cheltui banii pe care îi avem, dar la finalul zilei ajungem să reziliem contractele”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie