Proprietarul câinelui este fostul primar, Moise Cristinel, a spus viceprimarul, potrivit universulargesean.ro.

Cum a ajuns vicele care a târât un câine după mașină, peste noapte, primar într-o localitate din Argeș

Șerban Leonard a explicat atunci varianta sa despre eveniment, pe Facebook, spunând că animalul s-a speriat de autobuz și s-a smucit, și de aceea pare că este târât de mașină.

După cum ați văzut și dvs în presă și pe Facebook, ce s-a întâmplat ieri în jurul orei 16:45, când mă întorceam de la serviciu, doresc să vin cu precizări privind această situație. Câinele era scăpat cu lanțul după el. Eu l-am văzut pe marginea șanțului. L-am cunoscut și l-am agățat în spatele mașinii deoarece era agresiv. L-am sunat pe proprietar și m-a rugat să-l duc acasă.

Mergând foarte încet pe marginea drumului, când a trecut autobuzul și a claxonat, câinele s-a speriat și s-a tras înapoi. De aceea pare că este târât ceea ce nu este adevărat. Și eu sunt iubitor de animale și am încercat să evit să fie lovit de o mașină sau să muște pe cineva. După cum se poate observa din fotografia făcută astăzi și după constatările medicului veterinar, câinele nu a pățit nimic, iar proprietarul mi-a mulțumit.”

Astăzi, prefectul Radu Perianu a anunțat că a semnat Ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Vlădești al lui Cristian Dică-Hristu. Măsura a fost luată ca urmare a pierderii drepturilor electorale. Așa cum a stabilit instanța de judecată.
Atribuțiile au fost preluate de către viceprimarul localității, Leonard Șerban.

CITEȘTE ȘI. Încă un primar de la PSD din Argeș își pierde mandatul înainte de termen

Încă un primar de la PSD din Argeș își pierde mandatul înainte de termen.

Primarul comunei Vlădești, Cristian Dică Hristu, urmează să fie demis de către prefectul Radu Perianu. Asta în urma condamnării definitive din dosarul în care este acuzat de infracțiuni la regimul silvic.

Cristian Dică Hristu a fost prins în luna octombrie 2020 de polițiști în timp ce transporta ilegal aproape 40 de metri cubi de material lemnos.

Mai exact, edilul, care a fost în trecut șofer profesionist, conducea un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă. Acesta transporta 38,73 de metri-cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Prima sentință a fost dată de către magistrații de la Judecătoria Curtea de Argeș la sfârșitul lunii mai 2023, iar Dică Hristu, nemulțumit de decizia acestora, a atacat cu apel. Continuarea AICI.