18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Cum a sfidat un turist stratul gros de zăpadă de la Bâlea Lac. În ghetuțe de Mall la Cota 2000

Alte Știri

Cum a sfidat un turist stratul gros de zăpadă de la Bâlea Lac. În ghetuțe de Mall la Cota 2000. Bărbatul a urcat din Bâlea pe Iezerul Caprei, loc unde s-a și dezechilibrat și a căzut alunecând aproximativ 100 m.

Moment în care și-a rupt și betele. Ulterior a decis să coboare pe partea sudică spre traseul de vară. Aici s-a speriat de o alunecare de zăpadă, moment în care a apelat prin intermediul dispeceratului 0SALVAMONT.

Cum a sfidat un turist stratul gros de zăpadă de la Bâlea Lac. În ghetuțe de Mall la Cota 2000

Salvamontiștii argeșeni l-au asistat pentru a ajunge la cabana de la cota 2000. Aici turistul a făcut o pauză de hidratare cu ceaiuri calde.

Apoi a fost însoțit de salvamontiștii argeșeni până la tunel.

Poate nu ar fi rău să reamintim că întotdeauna pe munte trebuie să ai minimum un coechipier. Turele de iarnă necesitând experiență acumulată în timp.
Traseele sunt încă impracticabile, astfel că abordarea liniilor de urcare și coborâre se face prin parcurgerea muchiilor care ne oferă siguranță împotriva eventualei dinamizări a zăpezii.
Atenție, “ghetuțele” sunt pentru bunici, să meargă la mall pe trotuarul înghețat! Pe munte vă trebuie colțari! De asemenea, bocanci de iarnă… nu de trei sezoane!
Drum bun, în siguranță!, au scris salvamontiștii argeșeni pe pagina lor de socializare.
Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie