16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Cum funcționează trucul monedei în congelator

Alte Știri

Cum funcționează trucul monedei în congelator. Plasarea unei monede în congelator este un truc simplu. Dar inteligent, pe care unii oameni îl folosesc pentru a verifica dacă congelatorul lor funcționează corect. În plus și nu în ultimul rând, te poate ajuta să eviți risipa de alimente sau să te îmbolnăvești din cauza alimentelor stricate.

Concret, o monedă deasupra unui pahar de apă înghețată poate acționa ca un indicator simplu pentru a afla dacă alimentele tale sunt încă sigure pentru a fi consumate sau nu.

Cum funcționează trucul monedei în congelator

Trucul monedei în congelator este o modalitate simplă. Dar eficientă de a verifica dacă congelatorul tău a fost oprit sau a rămas fără curent pentru o perioadă lungă de timp. Tot ce ai nevoie este o monedă și o cană cu apă.

Iată cum funcționează:

  • Umpleți o ceașcă cu apă și puneți-o în congelator până când aceasta îngheață complet.
  • Așezați o monedă deasupra apei înghețate și puneți-o din nou în congelator.
  • Lăsați cana în congelator și verificați-o în mod regulat.
  • Dacă moneda rămâne deasupra apei înghețate, înseamnă că congelatorul a funcționat corect și că alimentele dvs. sunt încă sigure pentru a fi consumate.

Dacă moneda se scufundă în apa înghețată sau cade pe fundul paharului, înseamnă că congelatorul a fost oprit. Sau a rămas fără energie electrică pentru o perioadă lungă de timp, iar alimentele dvs. s-ar putea să se fi dezghețat și să se fi recongelat. Acest lucru poate afecta calitatea și siguranța alimentelor și este posibil să fie nevoie să le aruncați, potrivit Press to Cook.

Trucul îți va fi de mare ajutor

Trucul cu moneda în congelator poate fi foarte util din mai multe motive, cum ar fi:

  • Vă poate ajuta să economisiți bani și să evitați risipa de alimente. Permițându-vă să știți dacă alimentele sunt încă bune sau nu după o pană de curent sau o călătorie departe de casă.
  • Te poate ajuta să previi intoxicațiile alimentare. Anunțându-te dacă alimentele tale au fost expuse la temperaturi nesigure care pot provoca dezvoltarea bacteriilor sau deteriorarea lor.
  • Te poate ajuta să monitorizezi performanța congelatorului tău, anunțându-te dacă acesta funcționează defectuos sau dacă are nevoie de întreținere.
  • Trucul cu moneda în congelator este deosebit de util pentru persoanele care locuiesc în zone predispuse la furtuni. Pene de curent sau dezastre naturale care pot afecta alimentarea cu energie electrică. De asemenea, este excelent pentru persoanele care călătoresc frecvent sau care au a doua casă pe care nu o vizitează des.
Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie