a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 31 martie, 2023

Cum și-a luat viața în piept. Studenta model a UPIT Pitești

Alte Știri
Cum și-a luat viața în piept. Studenta model a UPIT Pitești. face parte din acei tineri care la 18 ani se bucură acum de aceste venituri, care le acoperă nevoile primare.
Teodora este una dintre tinerele aflate în îngrijire, pentru care facilitățile primite odată cu schimbarea legii copilului au constituit un motiv întemeiat să părăsească sistemul de protecție.
‘’Mă numesc Teodora, am 21 ani și sunt studentă în anul trei la Universitatea Pitești, unde studiez pentru a deveni asistentă medicală.

Cum și-a luat viața în piept. Studenta model a UPIT Pitești

După terminarea facultății îmi doresc să urmez și cursurile unui master în marketing. Cu aceste experiențe dobândite, sper să ajung să lucrez într-un spital sau într-un centru de îngrijire pentru bătrâni.
Pentru tot acest parcurs, pe care mi-l doresc foarte mult, ajutorul pe care îl primesc din partea statului este unul absolut necesar și sunt recunoscătoare pentru acest suport.

Cum și-a luat viața în piept. Studenta model a UPIT Pitești. În urmă cu zece ani am ajuns în grija statului deoarece părinții mei aveau probleme financiare, cauzate în mare parte de consumul excesiv de alcool.

După un deceniu petrecut în sistemul de protecție am decis să fac ceva pentru mine. Noile modificări legislative care susțin tinerii mi-au dat încredere să părăsesc sistemul.
Cu suportul financiar pe care îl primesc lunar am reușit să devin independentă. Să am încredere în forțele proprii și să am curaj. Am devenit mai responsabilă și acum am viața în propriile mâini.
Locuiesc într-un apartament împreună cu trei colege, care au ales și ele aceeași cale. Important pentru noi este și sprijinul pe care îl primim de la fostul director al centrului în care am locuit.
Acesta ne îndrumă și ajută la fiecare pas nou pe care îl avem de făcut.
Îi sfătuiesc pe tinerii din centre să aibă curajul să părăsească sistemul de îngrijire. Pentru a reuși să-și asume independența și să se integreze în societate’’, spune Teodora.
De jumătate de an încoace lucrurile s-au schimbat pentru tinerii care aleg să iasă din îngrijire. Cei care părăsesc centrul la vârsta majoratului sunt vulnerabili și dezavantajați. În comparație cu tinerii care au crescut în propria familie.
Ministrul Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a făcut mari eforturi pentru ca viitorii adulți să poată avea o şansă în viaţă.

Este vorba despre modificări și completări aduse Legii Copilului cu facilități importante pentru aceștia:

• odată cu încetarea măsurii protecției speciale, tinerii din centre, asistentă maternală și plasament familial au dreptul să primească o indemnizație de 9 000 de lei.
• Pe lângă acești bani, tinerii care studiază sau se angajează primesc la cerere și o indemnizație de 2522 de lei, lunar. Se acordă până la vârsta de 26 de ani.
• Tinerii care au împlinit 18 ani și ies din sistemul de protecție specială sunt ajutați de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului. Instituțiile fac asta pentru ca tinerii să-și găsească un loc de muncă și o locuință.
Toate sunt schimbări importante care îi ajută pe cei care ies din sistemul de protecție să-și găsească propria independență.
Ultimele Știri

Dony lansează piesa „Te-am iubit” , al patrulea single de pe viitorul album „Feelings”

Dony lansează piesa „Te-am iubit” , al patrulea single de pe viitorul album „Feelings”. Senzația pop românească Dony tocmai a...

Alte știri din aceeași categorie